Reede, november 18, 2016
 

Hiiumaa lihaveiseliha jõudis Malmö messile

Sel nädalal tutvustasid kuus Eesti mahe- ja loodustoodete tootjat oma tooteid Rootsis Malmö messikeskuses. Üks kuuest on OÜ SirLoin, mille veiselihast mahetooted on Eesti­maal tuntuks saanud kaubamärgi Vinnukas all. Ettevõtte tootmises kasutatakse ainult eestimaist liha, mille tooraine ostetakse sisse Märjamaa ja Hiiumaa mahetapamajadest. Koeru kandis Vahuküla lihatööstuses valmistataksegi messil pakutavaid lihasnäkke, aga ka muid lihatooteid. SirLoin snäkkide tootmisel pole kasutatud säilitusaineid. 50 grammi toote tarvis kulub 150 grammi kvaliteetset veiseliha. Vinnutatud liha valmib käsitööna, ainult liha viilutamine ja paki kinnitamine toimub masinaga. Saadetud pressiteates selgitatakse, et see teeb toote hinna küll kalliks, kuid toode on ka kõrge kvaliteediga.
OÜ RemedyWay tutvustas toortatra mahetooteid, OÜ Astelfoods Eesti külmkuivatatud tooteid: marju, kasekäsna, männi- ja kuusevõrsepulbrit, OÜ Pajumäe Talu sulatatud selgitatud võid ehk gheed, AS Maris Gilden täidisega hommikusöögipadjakesi, präänikuid, piparkooke, küpsiseid ja maiustusi, AS Linnamäe Lihatööstus metsloomalihast valmistatud tooteid.
Messid Nordic Organic Food Fair 2016 ja Natural Products Scandinavia olid avatud 16.–17. novembril ja ettevõtjad käisid seal koostöös Eesti põllumajandus-kaubanduskojaga.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411