Teisipäev, november 15, 2016
 

Auks hiidlaste purjetamisoskustele

Berit Hainoja
Jahtklubi Kalev lõpetas 68. purjetamis­hooaja, märkides teiste seas ära ka kolme hiidlase saavutused.
2016. aasta Marinepool KJK kolmapäevaregattide parimateks pärjati suurimate avamerejahtide ORC I grupis jahtklubi Dagö jaht Olympic kapten Tiit Vihuli juhtimisel. Kokku võistles selles grupis 18 jahti. ORC II grupis oli kolmas jaht Jazz kapten hiidlase Juss Ojala juhtimisel. Selles grupis võistles kokku 12 jahti. LYS II grupis, mis oli osalejate­rohkeim – 43 jahti – võidutses jaht Muinasjutukuningas hiidlasest kapteni Jaanus Nõgisto juhtimisel.
Eraldi märgiti ära, et jaht Jazz Juss Ojala meeskonnaga pälvis Eesti jahtklubide liidu avamerepurjetamise edetabelis ORC klassis esikoha.
Auhinda vastu võtmas oli ainult Nõgisto. Jahtklubi Kalev kommodoor Kalev Vapper ütles, et Vihul on Tormilinnuga otsapidi Kanaari saartel ja ka Ojalat ei olnud kohal.
Pidulikus õhkkonnas võeti kokku klubis aasta jooksul tehtud asjad, tunnustati parimaid väärikate purjetamis­tulemuste eest ja tänati kõiki, kes klubi tegevustesse erineval moel panustanud. Samuti valiti aasta kapten ja soodimees, aasta tegu ja aasta üllataja.
Kommodoor andis oma tervituskõnes ülevaate klubi tegusast ja edukast hooajast nii merel kui maal ning tervitas klubi uusi liikmeid.
Kalevi jahtklubi korraldamisel toimusid sel hooajal mitmed olulised regatid – rekordarvuline, 218 noorpurjetajaga 40. Spinnakeri regatt, 41 jahi osalusel Eesti ja Soome ORC klassi meistri­võistlused Baltic Offshore Week raames, 102 jahti ja 680 purjetajat kokku toonud A. Le Coq 59. Muhu Väina regatt, 26 riigi purjetajate osavõtuga Laser Radial noorte Euroopa meistri­võistlused, Marinepooli toetusel kolmapäevaregattide seeria, kus osales 95 alust ning Seiko toetusel avamerepurje­tamise karikasari 63 jahi osavõtul.
Suure tunnustuse – EV presidendi Valgetähe medali – pälvis Eesti purjespordi edendamise eest Eesti folk­bootide flotilli eestvedaja Mikk Köösel.
Klubi auliikmeks nimetati kinnistu ja akvatooriumi ostu ning akvatooriumi süvendamise projekti mootoriks ja vedajaks olnud Rasmus Schneider.
Kalev Vapper edastas Hiiu Lehele ka pisut kurvaks tegeva uudise, et tuleva aasta Muhu väina juubeliregatt, arvult juba 60., kardetavasti Kärdla sadamasse ei jõua. “Muhuväin algab Haapsalust ja lõpeb Riias, Kärdlasse seekord vist ei tulda, aga  täpsem marsruut pannakse paika lähiajal,” ütles Vapper.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411