Teisipäev, oktoober 4, 2016
 

Valdma “Ära” Draakoni galeriis

Septembrist võiks hiidlaste Tallinna sattudes läbi astuda Draakoni galeriist Pikk 18, kus selle nädala lõpuni on vaadata oma saare kunstniku (43) isikunäitus “Ära”.
Näitusel saab näha tema uusimat ehteseeriat, mis keskendub fiktiivsete kohtumiste ja situatsioonide kaardistamisele. Algsest kontekstist eemaldatud juhuslikud või otsitud figuurid moodustavad uusi territooriume – mineviku­maailmu või utoopiaid tulevikuks. Neilt on varastatud nende mina, identiteet on moonutatud ning asetatud uude situatsiooni. Teisenenud on sugu, rahvus ja positsioon – läbi tule on saanud nad võrdsemaks.
Maria Valdma on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia metallikunsti eriala magistrikraadiga (2000). Näitustel osaleb alates 1994. aastast. Arvukate kodu- ja välismaiste grupi­näituste kõrval on tal olnud viis isikunäitust. Peamiselt poeetiliste ruumi-ja objektikäsitluste poolest tuntud kunstniku loomingusse kuulub ka mitmeid sotsiaalselt tundlikke teoseid.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411