Reede, oktoober 21, 2016
 

Suitsuandur võib päästa teie elu

Kolmapäeva hilisõhtul hukkus Raplamaal Kaius elumaja põlengus 54aastane mees. Seoses sellega ja alanud kütte­perioodiga tuletab päästeamet meelde, et suitsuandur on esimene ja kiireim elupäästja tuleõnnetuste puhul. Suitsuandur reageerib ohule, näiteks tulekahjust tingitud suitsule siis, kui põleng on alles algusjärgus ning sellele on veel võimalik ise reageerida – evakueeruda hoonest või tulekahju esmaste tulekustutusvahenditega kontrolli alla saada. Kui suitsuandurit aga pole või see pole töökorras, võib arusaamine sellest, et kodus on tulekahju, võtta rohkem aega kui arvatagi osatakse ja siis võib juba olla hilja. Tavaliselt ei saa kannatanule saatuslikuks mitte tuli ise, vaid suits, mis põlemise tagajärjel tekib. Tulekahjul eraldub põlemise käigus palju suitsu ehk põlemisjääke ja gaase. Suitsu sisse hingates tekib kiiresti hapnikupuudus ja mürgitus.
Päästeamet paneb kõigile südamele – palun kontrollige, kas teie kodune elupäästja on töökorras. Tehke seda vähemalt kord kuus. Kui teil tõesti veel ei ole suitsuandurit, siis on küll viimane aeg see endale soetada.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411