Teisipäev, oktoober 25, 2016
 

Rukki kanal tehti puhtamaks

Kui nädalavahetusel said sõita vaid väikesed laevad Harilaid ja Kõrgelaid, siis eile läksid juba liinile Regula ja St Ola. Viimasel tuli küll veetaseme langedes taas kai äärde jääda, kuid Regula jätkas reise. Vahepeal oli laevateed Rukki­rahu kanalis puhastatud.
Kanalit puhastanud OÜ Meremõõdukeskus tegev­juht Peeter Ude ütles, et ettevalmistustöödega alustati reede õhtul ja eile pärastlõunal tehti veel mõõtmisi. “Enamjaolt on asjad korras, mõned nurgad tuleb veel üle lihvida,” ütles Ude.
Hooldustööde käigus teisaldati kanalist lahtine pinnas spetsiaalse seadmega. Ude märkis, et selline hooldustöö pole midagi erilist, erakorraline oli madal veetase, mis takistas laevaliiklust. Paanikat tekitas ka see, et saare ettevõtjad sattusid pikka aega häiritud meretranspordi tõttu raskustesse.
Tänavu suve lõpus mõõdistas veeteede amet kanalit ja vähim sügavus oli siis 5 meetrit, mis veeteede ameti hinnangul on normaalse veetaseme korral nii praegu liinil sõitvatele kui planeeritud uutele parvlaevadele sobiv sügavus.
Veeteede amet on seisu­kohal, et juhul kui ekstreemsed tingimused peaksid kestma pikemalt ja esinevad püsivad tõrked laevaliikluses, tuleb riigil kaaluda ka võimalust kanalit uuesti süvendada.
Ministeeriumi kinnitusel leitakse selleks ka raha.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411