Reede, oktoober 28, 2016
 

Notar annab tasuta nõu

Esmakordselt Eestis toimub notaribüroode avatud uste päev. Teisipäeval, 1. novembril kell 14–17 ootavad kõik 64 Eesti notaribürood oma maakonna inimesi külla. Avatud uste päevaga on liitunud ka Hiiumaa ainus notar Maira Kattel, kelle büroo asub Kärdlas Põllu tänav 17. Näiteks võib tuua, et Kattel tegi mullu kokku 1491 toimingut sh 377 kinnisvaratehingut.
1. novembril ongi oodatud kõik, kes soovivad küsida nõu kinnisvara­tehingute, pärimise, abieluvara­suhete, ettevõtluse või muudel notari tööd puudutavatel teemadel.
“See päev on mõeldud eelkõige neile, kes satuvad notaribüroosse harvem või ei tunne ennast juriidilistes küsimustes piisavalt kindlalt,” selgitas notarite koja esimees Tarvo Puri. “Päris palju on juurdunud erinevaid müüte ja eksiarvamusi, mis panevad inimesi tegema valikuid, mida nad hiljem kahetsevad. Kõik pere­konda ja vara puudutavad tähtsad otsused tuleb teha läbimõeldult ja emotsioonitult, notari roll on inimesi selles osas suunata ja aidata,” ütles Puri. “Muidugi on notaribürood ka teistel päevadel avatud, aga ootame, et sel päeval tulevad ka inimesed, kes alles kaaluvad mõne tehingu tegemist või tahavad lihtsalt nõu küsida.”
Tasuta nõustamisega osaletakse üleeuroopalises notarite avatud uste päeva projektis, mida koordineerib Euroopa Liidu notariaatide nõukogu.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411