Reede, oktoober 21, 2016
 

Lennuki õhkutõus õnnestus teisel katsel

Harda Roosna
Kärdlast Tallinnasse startinud lennuk peatas teisipäeva õhtul enne õhkutõusmist hoovõtu ja ruleeris tagasi stardiraja algusse.
Kapten tuli korraks kabiinist välja ja selgitas reisijatele inglise keeles midagi, kuid mootorimüra tõttu ei kuulnud seda selgitust täpselt keegi. Reisijad arutasid omavahel, et peatamise põhjustas vist kabiinis piloodi vaatevälja ette langenud päikesesirm. Uuesti alanud õhkutõus läks hästi ja kahekümne minuti pärast olid reisijad Tallinnas.
Lennuki peatumise järel selgitas kapten reisijatele uuesti juhtunut. “Üks mootori töönäidikutest oli selline, et otsustasime õhkutõusu peatada. Süsteem on küll dubleeritud, kuid protseduur näeb niimoodi ette. Ohtu ei olnud.”
Transaviabaltika volitatud esindaja Rene Must andis kolmapäeva hommikul Hiiu Lehele teada, et Transavia­baltika lennuk Jetstream 32 meeskond peab peale lennuki maandumist lülitama välja lennuki esiklaasi soojenduse. Seda tehes lülitati ekslikult välja ka esiklaasi soojenduse lüliti kõrval asuv lüliti, millega lülitus välja lennuki mootorite maksimaalse töörežiimi reguleerimise automaatika.
Mootorite töörežiimi on võimalik kontrollida ja reguleerida ka käsitsi, kuid lennumeeskond eelistab automaatset töökorraldust. Lennuki meeskond, alustades Kärdla lennuvälja hoorajalt hoovõttu, märkas, et automaatne režiim on välja lülitatud, peatas lennuki ning sõitis tagasi hoovõturaja algusesse, teostas uuesti vajalikud protseduurid, informeerides ka lennujaama ja reisijaid ning alustas uuesti lendu. Rene Must kinnitas, et ohtu reisijatele ja lennukile ei olnud.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411