Teisipäev, oktoober 11, 2016
 

Koostöökogu sünnipäevakonverents võiks huvitada noori

Hiidlaste koostöökogu tähistab neljapäeval, 13. oktoobril kümnendat tegevusaastat suurejoonelise konverentsiga ja kutsub külalisi, kes veedavad saarel kolm päeva.
Konverentsi korraldaja LEADER tegevuskeskuse juhataja Reet Kokovkin soovitas kõigil huvilistel osaleda, sest oodata on huvitavaid ettekandeid. Eriti rõhutas ta Läti Vidzeme ja Rootsi Blekinge biosfääriala kogemusi, mis meile koju kätte tuuakse. “Soovitan tulla kuulama Louise Lindéni, kes on suurte festivalide korraldaja ja vaatamata oma noorusele teinud seda tükk aega,” ütles Kokovkin. “See on hea eeskuju, mismoodi noored saavad ka suurtest linnadest väljaspool rakendust, et leida oma koht elus.”
Teisalt rõhutas ta, et Jaapani ettevõtja Noriyoshi Konzo, kes kavandab Hiiumaale kombijaama, millest lühidalt ka Hiiu Lehes kirjutanud oleme, tuleb isiklikult Jaapanist kohale, et jaama projekti lähemalt tutvustada. “Tema on nüüd küll kõige otsesem isik, kelle käest küsida, mis asi see on, mida Hiiumaale plaanitakse ehitada,” soovitas Kokovkin.
Kümne aasta jooksul on Hiiu saarel LEADER programmi rakendav Hiidlaste koostöökogu toetanud üle 350 projekti, nii väikeseid kohalikke kui ka suuri, mis mõjutavad kogu Hiiumaad. “Võime isegi öelda, et koostöökogu on läbilõige Hiiumaa elust ja inimestest,” nentis Kokovkin.
Sünnipäevakonverentsi läbivaks teemaks valiti UNESCO biosfääri programm, millega Hiiumaa ühines 27 aastat tagasi ja mis on Hiiumaa integreeritud arengustrateegia läbivaks teemaks EL uuel rahastamisperioodil. “Tahame õppida, kuidas kohalik kogukond saaks programmiala enda hüvanguks kasutada,” sõnastas ta konverentsi eesmärgi.
Konverents “Kogukond rakendamas biosfääri programmi” Kärdla kultuurikeskuses algab neljapäeval,
13. oktoobril kell 8.30. Lisainfo ja registreerimine meilil info@kogu.hiiumaa.ee

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411