Reede, oktoober 21, 2016
 

Koduveini õpituba

Koduveinikonkursid on väga populaarsed ja tuleval aastal on kavas sellega alustada ka Hiiumaal. Selleks, et huvilised saaksid vajalikke teadmisi koguda, on praegu paras aeg ennast veini­valmistamise nippidega kurssi viia. Ka värsket kohalikku toorainet jagub – veel on õunu, pihlakaid, võib leida aroonia- ja astelpajumarju.
Laupäeval kutsume huvilisi osalema esimeses koduveini valmistamise õpitoas Orjaku külamajas. Juhendab Läänemaa 2015. aasta parima koduveini valmistaja Ene Priimets, kelle valmistatud karusmarjavein osales ka Maalehe veinikonkursi finaalis. Ene on elukutselt arhitekt, kes koduveini teeb viiendat aastat ja on ennast selles vallas ise palju täiendanud. Lisaks õpib ta teist aastat Eesti sommeljeede erakoolis ja saadud teadmisi on ta valmis jagama.
Õppepäeval räägime veini ja siidri valmistamisest kodumaistest marjadest ja puuviljadest: millisest toorainest veini teha, veini­valmistamise protsess ja vahendid, säilitamine, veini vead ning ka serveerimisest tuleb juttu. Maitseme vähemalt kolme veini ja paneme koos käima ühe Orjaku õuna­veini, millega võiks näiteks järgmise aasta sügisel osaleda Hiiumaa esimesel koduveinikonkursil.
Õppepäev algab 22. oktoobril kell 13, kaasa tuleks võtta raha osalustasuks, mis sisaldab õppematerjale ja kohvipausi. Osalemissoovist palume teada anda maeotsa@maaturism.ee või telefonil 524 4820.
Margit Kääramees
Orjaku külamaja perenaine

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411