Teisipäev, oktoober 25, 2016
 

Ilmus raamat “Hiiumaa mõisad”

repro
Õpetaja ja mõisate ajaloo uurija Alo Särg on koostanud mitmeid raamatuid eri maakondade mõisatest. Äsja ilmus tema sulest 208leheküljeline raamat “Hiiumaa mõisad”, milles tutvustatakse 23 Hiiumaa mõisa Aadmast Vilivallani.
Tutvustuses ütleb autor, et raamat räägib Hiiumaa mõisate ja mõisnike loo ning juttu tuleb mitmest põlvkonnast Wachtmeisteritest, De la Gardie’dest, Ungern-Sternbergidest, Gernetitest, Stackelbergidest. Vanadelt fotodelt, kaartidelt ja gravüüridelt vaatab vastu kadunud maailm, mis nii mõnelgi puhul on ärganud uuele elule, hoopis sagedamini aga jäänud aja hammasrataste vahele.
Särg tõdeb, et uhkeid häärbereid kohtab Hiiumaal napimalt kui mujal Eestis ja ka mõisnikusuguvõsasid polnud saarel just üleliia arvukalt. Seevastu olid Hiiumaa mõisad pindalalt suured, püsisid samade suguvõsade käes kauem ning andsid ainest põnevateks lugudeks.
2006. aastal ilmutas Alo Särg raamatu “Hiiumaa mõisad ja mõisnikud”, ka selle andis välja kirjastus Argo.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411