Teisipäev, oktoober 25, 2016
 

Esimesed väljasõidud libeduse tõttu

Juba on olnud esimesed juhtumid, kus varahommikuse libeduse tõttu on sõiduk teelt välja sõitnud.
Esimene selline juhtum leidis aset möödunud pühapäeva hommikul kella 7 ajal Tallinnas, kus kurvist libeduse tõttu teelt välja vastu puud sõitnud sõiduk sai sedavõrd kannatada, et selle taastamine ei ole enam mõttekas.
Kõige libedamad on teed varahommikuti ning õhtuti, kui temperatuur alla nulli langeb. Eriti ettevaatlik tasub olla sildadel, viaduktidel ning metsavaheteedel.
If Kindlustuse kahjukäsitluse osakonnajuhi Taavi Kiibuse sõnul on hommikune libedus väga salakaval ja sageli peidab end puude lehtede all. “Kuigi tavapäraselt on libedamad just kõrvalisemad ja asulavälised teed, siis praegu tundub, et ka linnatänavad võivad varahommikul ootamatult libedad olla. Liialt kulunud suverehvid oleks mõistlik juba täna talverehvide vastu vahetada, kuna härmas ning lehtedega kaetud teel on kulunud suverehvidega juba väga ohtlik sõita,” lisas Kiibus.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411