Reede, oktoober 28, 2016
 

Aasta puitehituse konkursil kaks Hiiumaa objekti

KARISMA
KARISMA
KARISMA
Eesti metsa- ja puidutööstuse liidu konkursil selgitatakse välja silmapaistvamad puit­ehitised. Välja antakse neli auhinda ja valitakse rahva lemmik veebilehel moodnekodu.delfi.ee/ Oma hääle saab anda pühapäeva, 6. novembri südaööni.
Tänavusel konkursil osaleb Hiiumaalt kaks objekti: saun-majutushoone ning paadikuur ja suvila.
Saun-majutushoone ja paadi­kuuri projekti autoriteks on arhitektuuribüroo Karisma arhitektid. Hoone esitluses märgitakse, et projekteerimisel oli lähtepunktiks hoonete sulandamine rikkalikku ja puutumata looduskeskkonda, tihedasse kuusikusse, kus hooned paiknevad. Raudvitrioliga kaetud kuusest fassaadilaudis on toonilt peaaegu identne kuusemetsa tüvede tooniga. Looduskivist fassaadiosa suhestub sõbralikult metsaaluse korrastamata maastikuga. Tõrvatud puitsindelkatus teeb kummarduse ümbruskonna hoonestuse traditsioonidele.
Pühalepa vallas asuva suvila on projekteerinud arhitektuuri­büroo KAMP Arhitektid. Madal ühekorruseline paviljonilaadne maja sekkub loodusmaastikku võimalikult vähe. Kuna lagendikku ümbritseb kõigist külgedest üsna ühesugune küllalt tihe mets, ei teki kaugvaateid ega olulisi vaatesuundi, millele orienteeruda. Tähtsad on vaated läbi maja ja ruumist välja mitmes suunas, et eluruumides kogu päeva valgust püüda.
34 konkursiobjekti seast peaks igaüks leidma oma lemmiku, sest unikaalseid lahendusi on hulgi: nagu näiteks põneva kujuga ujuv saun, jalgadel metsamajakesed, Pärnu rannastaadion, Triigi sadamalava, Norra mägimajad või heliLAINED pealinnas.
14. “Aasta puitehitise” avaliku konkursi tulemused kuulutatakse välja novembri lõpus toimuval arhitektuuri- ja puidu­konverentsil “Puit – homse elukeskkonna võti”.
Auhinnad antakse välja järgmistes kategooriates: peaauhind aasta puitehitis 2016, UPM-Kymmene Otepää aasta vineeriauhind, Arcwoodi aasta liimpuiduauhind ja Raitwoodi aasta fassaadiauhind ning avalikul hääletusel valitud rahva lemmik.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411