Teisipäev, september 20, 2016
 

Wabrik: Mullivesi kallis, kohalik ei maksa midagi

Tanel Tarkmees käis Kärdlas Wabriku Pubis lõunal ja tellis toidu kõrvale ka liitrise pudeli mullivett. Arvet tasuma minnes avastas ta, et ühe pudeli mullivee eest küsiti talt 10 eurot. Tarkmees tõi võrdluse, et Tallinna tipprestoranis NOA maksab 0,75 liitrit Itaalia Lurisia mullivett 5 eurot, mis teeb liitri hinnaks 6,7 eurot. “Saan aru, et kliendi asi on enne tellimist hindadega tutvuda, aga kuskilt läheb ka mõistlikkuse piir. Arvan, et oluline oleks hoiatada kohalikke inimesi sellest, et Wabriku Pubis selline “lõks” hindades peidus. Ei taha, et veel keegi sellise ebameeldiva üllatuse saaks.” ütles Tarkmees.
Küsisime pubi Wabrik juhatajalt, millest selline hind ja saime ka selgituse. Toome ära Andrus Talvari vastuse: “Juhtum on tegelikult väga lihtne. Kui matemaatiliselt asja vaadata, siis saabki nii, et üks liitrine pudel mullivett maksab 10 eurot. Meie pubis ei pakuta mullivett pudelis, vaid klaasis, mis maksab 2 eurot nagu kõik muud karastus­joogid ning kui liitrine pudel klaasidest täis valada, siis täpselt 10 eurot kokku saabki. Kõik hinnad on meie menüüs ka näha, seega ei ole võimalik klienti petta. Lisaks vastavad meie asjalikud teenindajad alati kliendi küsimustele nagu näiteks, kui suure mahutavusega klaasist karastusjooke, sh mullivett pakutakse.
Selle loo suurem moraal on pigem see, et kui mullivesi kõrvale jätta, siis näiteks ühte Eesti parimat joogivett, Kärdla vett pakume klientidele täiesti tasuta. Lisaks on mulliveest odavam ka majaõlu, mis on samuti heast Kärdla veest tehtud. Seda kõike selleks, et me propageerime kohalikku ja lähedalt tulnud toorainet, sh vett. Kuna mullivesi ei ole kohalik ja eksporditakse sisse kaugemalt kui Hiiumaa piir, siis kehtib ka mulliveele sama hinnakiri, mis muudele karastusjookidele.
Wabriku soovitus: tulge meile külla ja saate kõhutäie head toidupoolist, mis on suuresti tehtud kohalikust, Hiiumaal kasvanud toorainest (lihad, kalad, köögiviljad, ürdid ja muud aiasaadused) ning jooge kõrvale kas head ja puhast Kärdla vett, korralikku laager õlut, mis niisamuti heast Kärdla veest tehtud või valige midagi muud mõnusat meie piisavalt pikast joogikaardist.”

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411