Reede, september 30, 2016
 

Varugem veel natuke kannatust

Millal saabuvad liinile uued parvlaevad, ei oska septembri viimasel nädalal täpselt öelda veel keegi. Parvlaev Leiger, mis oli justkui kõige rohkem valmis, teeb Marmara merel alles õppesõitu ja vaevleb juhtimissüsteemi vigade käes.
Suurel merel pole ju vahet, ruumi palju, aga Hiiumaa liini kitsastes kanalites tuleb sõita väga täpselt ja hea oleks, kui laev enne sadamasilda ikka pidama saaks.
Poolakad peaksid Pireti üle andma oktoobri keskel, kuid Leigeri suhtes puudub OÜ TS Laevad juhatuse liikmel Kaido Padaril igasugune optimism ja ettekujutus, millal see juhtuda võiks. Tähtajad on juba mitu kuud nädalast nädalasse edasi nihkunud, sest töö kvaliteet ei luba laeva veel vastu võtta.
Vanad laevad on teada-tuntud, kuidas sujub vedajavahetus, näeme juba homme. Kasuks tuleb selles protsessis hiidlaste kannatlikkus, et muutused saaks rahulikult toimuda. Sama soovime OÜ TS Laevad töötajatele, sest tigedus, mida mõnest netikommentaarist õhkab, võtab lausa sõnatuks. Otsused on ju ammu tehtud ja see muutuste “laev” tagasi enam ei pööra, olgu kohtuasju kui palju tahes.
Kokkuvõtteks võib öelda, et kuigi tulevik tundub praegu ebakindel, on see siiski lootus­rikas ja  ükskord jõuavad ka uued laevad niikuinii kohale. Ja siis saame enam kui aasta kestnud ebakindlust parvlaevaühenduses meenutada kui üht pikaleveninud nalja.

30. september 2016

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411