Teisipäev, september 13, 2016
 

Vana pilt hakkas rääkima

Hiiu Lehele helistas Aili Lillemaa (79), kes tundis 6. septembri Hiiu Lehes olnud Hiiumaa muuseumi fotokogust pärit pildil ära oma tädid, isa õed. Mõlemad on ühesugustes kirjudes kleitides, poritiiva najal seisab Hermeline (Hermine Wilhelmine) Engso (abielus Niit). Auto esiotsa peal istub noorem õde Helga (Torilde) Engso (abielus Uusõue). Mõlemad põgenesid sõja ajal Eestist ja jõudsid Kanadasse.
Aili Lillemaa rääkis, et tal endal on nii see pilt kui teine variant, kus astmelaua peal seisvat noormeest ei ole ja tema asemel on isa vend Bernhard (Pärni) Engso.
Bernhard oli fotograaf, laevamees, hiljem laevaomanik ja viis sõja­põgenikke, sh ka oma õed-vennad üle mere.
Aili rääkis, et Õngu külast pärit Mihkel ja Liisa Engso perre sündis 13 last [Geni veebi keskkonnas on kirjas 11 last – toim], kellest mitu suri tiisikusse. Hermeline kasvatas Ailit ja ta oli neljaaastane kui ema ta tiisikuse kartuses koju tagasi tõi. Aili Lillemaa ise on kaheksa­lapselisest perest, elus on veel õde Aino Engso, kes veedab vanaduspäevi Tohvri hoolde­kodus.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411