Reede, september 2, 2016
 

Regulast saab hiidlaste põhilaev?

Augusti viimasel päeval teatas riigifirma OÜ TS Laevad, et 1. oktoobrist jäävad Hiiumaa liinile parvlaevad Regula ja Harilaid, kuna kavandatud uutest laevadest ükski ei jõua kohale tähtajaks, 1. oktoobriks.
Hiiu maavanem Riho Rahuoja ütles kesknädalal, et selliste laevade ja sõiduplaaniga langeb veovõime liinil alla kriitilise piiri. Suurimat rahulolematust põhjustab kella 6.30ne reis, millega toimub mõlemas suunas tihe kaubavedu.
“Harilaid ei mahuta vajalikku hulka veokeid. Kaupade hilinemine põhjustab aga suurt kahju saare majandusele ning Harilaiult maha jäävad sõidukid loovad olukorra, kus ka järgmiselt, Regula reisilt jääb sõidukeid maha ja nii terve päeva jooksul,” on kirjas maavalitsuse saadetud pressiteates.
Maavalitsus näeb ainuvõimaliku lahendusena, et 1. oktoobrist jätkaksid Hiiumaa liinil Regula ja St.Ola ning praegu kehtiv sõiduplaan kuni uute laevade liinile toomiseni.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda avaldas eile, et graafiku­muudatusi asenduslaevadest tulenevalt ei planeerita.  Küll aga polevat lõplik laevade asetus erinevatel liinidel ning see lepitakse kokku koostöös vedaja ja maa­valitsustega.
Eile alustas tööd TS Laevade piletimüügikeskkond praamid.ee, kust võib välja lugeda, et praegu toimub piletite eelmüük väljakuulutatud aluste mahtusid arvestades. Maavalitsuse andmetel mahutab Regula 60–65 sõidukit ja Harilaid 20–30 sõidukit, ainult veokeid vaid 5–7.
Kuna eelmüügis on 70 protsenti laeva mahutavusest, saab Regula reisidele soetada pileti vaid 39 sõiduautole. Harilaiu väljumistele saab eelmüügist pileti 16–21 sõiduautot.
Sõiduplaani järgi on oktoobris reedeti-pühapäeviti kaheksa ja ülejäänud viiel päeval nädalas kuus väljumist mõlemast sadamast. Harilaid sõidaks Heltermaalt välja E–R kell 6.30, P kell 16, R ja P kell 19 ja 22, Rohukülast L kell 6.30, P kell 14.30, R ja P kell 17.30 ja 20.30 ning E–N kell 22.
Uued parvlaevad Leiger ja Tõll tulevad liinile oktoobris, parvlaev Tiiu novembris ja Piret hiljemalt uue aasta alguses.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411