Reede, september 2, 2016
 

Putkaste pidas suvelõpupidu

Helja Kaptein
Kümnendat korda kutsus Putkaste küla rahvas külla naabrid, et koos lahkuvast suvest veel rõõmu tunda ja ühtlasi meenutada vara­lahkunud Taavi Peetret.
Reedel said Putkaste küla elanikud kokku küla keskel, Samaaria keskuse esisel platsil, et koos lõbutseda ja sportida, aga meenutada ka omakülameest Taavi Peetret.
Noor kergejõustiklane Edgar Liiber süütas mälestus­küünla Putkaste suure tamme all, mille okstel tegi oma esimesi kätekõverdusi ja jõuharjutusi Eesti üks paremaid kuulitõukajaid, varalahkunud Taavi Peetre.
Ühisel peol said kokku­tulnud end proovile panna nii mõnelgi spordialal, kas siis jalgpalli või võrkpalli mängides või kuuli tõugates. Kuulda sai Küla Karla pajatusi, vaadata tantsuklubi Sukar esinemist ja kuulata akordioni­lugusid Valdo Tammistult. Õhtu lõpetasid ilutulestik ja ühine tordisöömine.
“Meie inimesed on kanged, meie noored on ägedad ja ka rahega poleks ettevõtmine ära jäänud,” kinnitas Putkaste külaseltsi juhatuse liige Ingrid Purge.
Külaseltsi liikmed korraldavad kokkusaamisi, et edendada ja elavdada kohalikku elu. Putkastel on kaheksa naaberküla, mille elanikud olid kokkusaamisele väga oodatud: Lahe, Vaemla, Niidi, Kogri, Allika, Villemi, Kaasiku ja Rehe.
Kokkusaamise koht on Samaaria Eesti misjoni Putkaste keskuse juures, mida Purge aastaid juhtinud. “Küla­rahval peab olema koht oma kodust väljatulemiseks, et naabritega suhelda ja küla asju arutada,” ütles ta selgituseks.
Küla kaunimaks
Putkastes aastaid elanud Evely Lubjak rääkis, et külapäevale tuleb ta igal aastal, kuigi juba tükk aega elab teises vallas. “Siia on mõnus tulla, iga kord on midagi paremaks ja ilusamaks läinud,” ütles Lubjak. “Samas on siin ka õdus ja kodune ringi käia.”
Küla heakord on teema, mis igal rahvakoosolekul esile kerkib. Enne pidu peetud nõu­pidamisel leiti, et võrkpalliplats on vaja taastada või tuua see uude kohta ja korralikult üles ehitada.
“Me peame seda juhatusega arutama, aga inimeste soov on oluline,” ütles Purge, kes Putkastes elanud 44 aastat.
37 aastat tagasi Putkastesse kodu rajanud Malle Kobin ütles: “Kõike siin on, aga titevankreid on väheks jäänud.” Ta tõi võrdluseks, et kui 1990. aastal oli Putkastes liikumas kümme beebivankrit, siis nüüd vaid kaks vankrit, ühes õnneks kaksikud.
Kobin leidis, et väike kogukond peakski rohkem oma­vahel suhtlema ja üksteisega läbi käima, seda aga takistavad internet ja nutiseadmed, mis inimesed kodudesse naelutavad. “Seega kaobki vajadus õues naabritega palli mängida või juttu ajada,” nentis ta.
Just seepärast, et inimesed õue ja omavahel suhtlema saada, korraldabki külaselts niisuguseid pidusid.
Äsja valis Putkaste külaselts uue juhatuse, mille koosseisu kuuluvad Malle Kobin, Ingrid Purge, Anneli Raudvee, Marek Kaptein ja Anu Nurk. Nende eestvedada on nüüd see, et Putkaste küla elaks ja säraks.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411