Teisipäev, september 13, 2016
 

Pisike jaam, suur tähelepanu

Hiidlane Tõnu Lelumees, kel ette näidata kolm kõrgharidust ja rahvusvahelised kontaktid, tõi kodusaarele Jaapani ettevõtjad. Lelumees meenutas, kuidas ta ühel ärikohtumisel juhtus vestlema Fumiyasu Sunagawaga, kes on pärit väikeselt Jaapani saarelt. Kaks saarlast said kokku ja said üksteisest aru. Hiiu saarele tõotab sellest mõistmisest tulu tõusta.
Kui kirjutasime Hiiu maavalitsuse ja Jaapani ettevõtja Noriyoshi Konzo sõlmitud lepingust, leidus kohe kahtlejaid, kas see ikka on hea mõte, et äkki see on midagi suurt ja keskkonda saastavat. Tänases lehes saab lugeda Tõnu Lelumehe selgitusi, milline see jaam olema saab. Lühiülevaade on kokku pandud jaapanlaste poolt eksklusiivselt Hiiu Lehele saadetud materjalide baasil.
Sellest selgub, et kombijaam pole eriti suur ega saasta, tulevad nii mõnedki töökohad. Mis kõige toredam – tohutud oksavallid, mis praegu kõikjal vaateid risustavad ja millele väidetavalt raske ostjat leida, saaks selles väärindada soojuseks, elektriks, puusöeks, kasvõi kütteõliks.
Lisaboonuseks, kui jaam tõesti ehitatakse, oleks rahvusvaheline tähelepanu. Aga ka see, kui eurooplaste delegatsioonid jaapanlaste tehast siia uudistama tuleksid ja saare turismiettevõtete teenuseid kasutaksid.
13. september 2016

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411