Teisipäev, september 20, 2016
 

Nööbist kinni

Harda Roosna
Olete nüüd juba aasta istunud kahel direktori­toolil – kuidas see on seni õnnestunud?
Vastab Hiiumaa gümnaasiumi ja Hiiumaa ametikooli direktor Ivo Eesmaa: “Esimese aastaga ei ole juhtunud midagi hullu. Vastu­pidi, Suuremõisas ütlevad, et elu läks paremaks. Praegu on lihtsalt see häda, et seoses Hiiumaa gümnaasiumi avamisega [1. septembril – toim] pole ma paar nädalat ametikooli sattunud. Nüüd läheb elu normaalsesse rütmi ja siis jõuan sinna rohkem.
Seal majas [Hiiumaa ameti­koolis – toim] on probleemid suuremad kui siin – siin ei ole ellujäämisprobleemi, aga seal on. Üritame olukorda päästa ja koostöös ametikooli ja gümnaasiumiga teha ühisõppekava, et Hiiumaale kutse­keskharidus tagasi tuua. Praegu seda meil ei ole, on ainult gümnaasiumijärgne õpe. On pakutud koolitus­võimalusi põhiharidusega ja ka ilma põhihariduseta õpilastele, aga kutsekesk­haridust mitte.
Ma ei tea, kas see tooks Hiiumaa ametikoolile rohkem õpilasi, kuid me vähemalt üritame. See oleks mõeldud nii, et kui õpilane lõpetab, saaks ta nii kutse kui keskhariduse, mis on ikka keskhariduse moodi. Praegu on kutsehariduse juures keskhariduse osa väga väike, aga see peaks olema suurem. Samal ajal tuleks üle vaadata ka kutseõppekavad, sest seal on palju niisuguseid asju, mida seal tegelikult ei peaks olema või peaks olema palju väiksemas mahus. Nii et me üritame teha ühe uue, parema õppekava, et õppija saaks kolme aastaga nii ühe kui teise – nii kutse kui gümnaasiumihariduse ehk kaks diplomit.
Praegu üks meie gümnaasiumis õppiv poiss õpib samal ajal ka Haapsalu kutseharidus­keskuses. Kui ta lõpetab gümnaasiumi siin, saab ta ka sealt diplomi. Tema õpib kaht õppekava, aga see võiks olla üks õppe­kava. Järgmisel sügisel üritame uuel õppekaval juba esimesed õpilased vastu võtta.
Aga hiidlased võivad olla rahulikud – Hiiumaal on head koolid ja meie lapsed on heades kätes.”

Küsis HARDA ROOSNA

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411