Reede, september 23, 2016
 

Liiga targad?

MTÜ Hiiu Tuul on arendajate-planeerijate jaoks kahtlemata ebamugav nähtus – liiga huvitatud ja liiga targad. Jah, vahel nad ka eksivad, kuid need on inimesed, kes teevad seda oma põhitöö kõrvalt ja vabast ajast, hoides silma peal Hiiumaal ja selle ümber toimuval.
Maakonnaplaneeringuid on ju varemgi tehtud, igasuguseid planeeringuteateid tuleb nädalas mitu. Vist esmakordselt leidub keegi, kes maakonna tasandi planeeringute vastu nii suurt huvi tunneb ja nende sisu nii põhjalikult analüüsib.
Augusti lõpus toimunud Hiiu maakonna­planeeringu arutelul oli MTÜ Hiiu Tuul liikmetel kümneid küsimusi, mida esitada. Nad on end põhjalikult kurssi viinud energeetika valdkonnaga ja küsimused olid nii põhjalikud, et hooti tekkis tunne nagu oleks­
OÜ Elektrilevi esindaja Sherlok Holmesi analüütiliste küsimuste risttules.
Nii et maavalitsuse osakonnajuhataja kaotas korraks närvid ja kähvas: “Me teame küll, miks seda teemat rapitakse! Te olete tuuleenergia vastu!”
Nad ei karda ka kohtusse pöörduda kui asi õige ei tundu. Kaks planeeringut, Hiiumaa tuulenergeetika teemaplaneeringu ja Hiiumaaga piirneva mereala teemaplaneeringu on nad kohtus juba vaidlustanud. Mis saab Hiiu maakonnaplaneeringuga, pole veel teada.
Meie, kes me pole end nende planeeringutega kurssi viinud, ehk ei saagi aru, miks on nad nii kriitilised.
Kuid keegi peab küsima olulisi asju ja kui küsija suud sulgema hakatakse, tuleb küsida järgmine küsimus – miks?

23. september 2016

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411