Teisipäev, september 13, 2016
 

Laager Vabadus

Teele Reitav
Teele Reitav
Augusti lõpus toimus Emmastes Kodu­tütarde ja Noor­kotkaste laager. Mina olen 15aastane kodutütar Lauka rühmast ja selles laagris oli mul erakordne võimalus osaleda juhiabina.
Osalesid noored ka Lääne- ja Võrumaalt ning Tallinnast. Kokku oli laagris ligi 170 kodutütart ja noorkotkast, kellest pooled hiidlased.
Laager algas 26. augusti keskpäeval Emmaste kooli õuel kümne rühma moodustamisega. Nendes, eri eas noortest moodustunud segarühmades tuli liikuda ja koos tegutseda kuni laagri lõpuni.
Kohe esimesel päeval tuli ette valmistada kolme­minutiline kava vabadusest. Osa võttis ka juhtide rühm, mis oli eriti tore. Kõik kavad said erilised ja tähendus­rikkad: loeti luuletusi, tantsiti, lauldi ja moodustati inimpüramiide.
Esimesel õhtul olin abiks köögis. Valmistasime Ly ja Aiaga öö-oote. Peale seda oli veel väike disko, kus noored said omavahel tutvuda ja tantsida. DJ mängis väga head muusikat! Esimene, poolik laagripäev läks väga ruttu ja kell 23.00 algas öörahu.
Laupäevasele hommikuvõimlemisele mindi koos oma rühma liikmetega ja seejärel sööma. Peale hommikusööki algasid töötoad. Mina olin käsitöötelgis, kus noored said valmistada medaljoni ja punuda paela. Kokku oli kümme töötuba, kust võis leida palju huvitavat baracord käepaela valmistamisest vibu-ja kadalaskmise õpitoani ning airsoft sõjamängust joogani.
Laupäeva õhtul toimus retrodisko ja kõik pidid riietuma nagu riietuti 90ndatel. Diskol sai väga palju nalja ja õnneks hakkas öörahu seekord hiljem. Mina pidin teisel laagriööl olema patrullis, aga seal ma väga olla ei jõudnud, kuna just sellel ajal anti ööhäire. Noored äratati ja nad pidid telkidest välja tulema koos kogu varustusega, et ülesannet täita.
Kolmandal päeval olid spordivõistlused. Mina olin ühes kontrollpunktis ja mõõtsin võistkondade aegu. Kui spordivõistlused läbi said, oli veidi vaba aega ja siis pidime telgid kokku panema. Peale seda saime veel veidi tantsida, sest DJ mängis kogu aeg muusikat.
Laager lõppes rivistusega ja rivistusel said kõik laagrilised diplomid ja midagi magusat. Kokkuvõtteks oli see väga vinge laager. Kindlasti tahan veel juhiabina laagrites abiks olla. Sain sealt ka päris palju uusi tutvusi ja loodan, et selliseid laagreid tuleb veel.
Kodutütar
Teele Reitav

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411