Teisipäev, september 20, 2016
 

Joonistusvõistlus “Mina jään”

Joonistusvõistluse “Mina jään” finaali ehk tosina välja­valitud töö sekka jõudis kaks Emmaste põhikooli õpilaste teost, mille autorid neljapäeval näituse pidulikul avamisel osalesid.
Välja valiti 2. klassi õpilase Heleri Alliksoo guaššmaal “Minu pere” ja 7. klassi õpilase Taaniel Remmelgu guašš­maal “Minu juured on Hiiumaal”, kes koos juhendaja, kunstiõpetaja Eila Tõnissoniga neljapäeval Viru keskusesse näituse pidulikule avamisele kutsuti.
Kunstiõpetaja rääkis, et auhindadest ja sellega kaasnenud rohketest kõnedest ja vahepaladest jäi rohkemgi meelde finalistidele pakutud kõrvalprogramm. “Meile tehti väga meeleolukas ekskursioon telemajja, saime istuda AK stuudios diktorite toolidel ja nägime saadete salvestamist,” kirjeldas Tõnisson. Ta meenutas seika, kuidas nad nägid Anu Välba jutusaate salvestuse lõpuminuteid ja said koos Välbaga ühispildi teha.
SOS Lasteküla heatahte saadiku ja joonistusvõistluse ühe žüriiliikme Heinz Valgu sõnul ei tulnud valiku tegemine kergelt, eriti nooremas vanuserühmas. “Selles vanuses lapsed on kunstilises väljenduses ausad ja tundelised. Laulu- ja tantsupeo teemalised pildid olid eriti vahvad, erilist tunnet ja peorõõmu oli neis piltides. Samuti olid liigutavad oma kodu ja perekonna pildid. Oli põnev näha, kuidas lapsed oma kodu tunnetavad ja näevad ja on selles ausad ja südamlikud,” ütles Heinz Valk.
Joonistusvõistluse kuulutasid välja XII noorte laulu- ja tantsupeo korraldajad koos SOS Lastekülaga.  Laekunud tööde hulgast valiti vanuseklassiti välja neli tööd ning parima töö väljaselgitamine toimus rahvahääletuse teel. Iga vanuseklassi võidutöö trükiti SOS Lasteküla heategevuslikule postkaardile.
Hergo Tasuja

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411