Reede, september 9, 2016
 

Joobes politseinikke varemgi roolist tabatud

erakogu
erakogu
Augusti lõpp tõi halva üllatuse, et ka korda tagama palgatud politseinikud võivad joobes autorooli istuda. Politseinik, kellel reede, 26. augusti õhtul kontrolli käigus alkoholijoove tuvastati, oli Kärdla politseijaoskonna vanemkomissar Avo Kail (49). 0,6 promillise alkoholijoobega mehe tabas Emmaste vallas autoroolist Hiiumaal liiklusjärelevalvet teinud Põhja prefektuuri liiklusüksus. Kail sõitis isikliku autoga ega täitnud sel ajal tööülesandeid. Kärdla politseijaoskonna juhi Aare Alliku kinnitusel ei ole alates 2014. aastast, mil tema asus jaoskonda juhtima, napsutamisega vahele jäänud mehel tööl probleeme olnud. Juhtumi kohta algatati väärteomenetlus ja Lääne prefekt Kaido Kõplas ütles meedias, et Kail vabastatakse ametist.
Hiiumaal on politseinikud ka varem purjuspäi roolis olnud ja õnnetusigi põhjustanud. Nii sõitis Lilleküla vanemkonstaabel Jarmo Mõtus 2010. aasta juunis Kärdlas autoga vastu keldriseina. Õnnetuse järel tarvitas ta alkoholi, nagu tõestas hilisem uurimine. Tollane Põhja prefektuuri prefekt Elmar Vaher mõistis politseiniku hoolimatu ja vastutus­tundetu käitumise rangelt hukka ja arvestades teo tõsidust vabastas joobeseisundis liiklusõnnetuse põhjustanud politseiniku teenistuskohustustest.
2005. aasta augustis sõitis joobes politseinik Silver Part Nõmba külas vastu puud. Lisaks juhile viibis autos Ida politsei­prefektuuri Rakvere politseiosakonna korrakaitsetalituse konstaabel. Kuigi liiklusõnnetuse hetkel ei täitnud mehed tööülesandeid, tähendas see Pardile politseinikukarjääri lõppu.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411