Teisipäev, september 27, 2016
 

Hiiu valla arengukava arutelud jätkuvad täna

Harda Roosna
Reedel oli Kõpu rahvamajas Hiiu valla arengukava avaliku arutelu rahvakoosolek.
Hiiu vallavanema nõunik Margit Kagadze tutvustas arengukava muudatusi, arut­elul osalesid vallavanem Reili Rand ja üksteist Kõpu kandi inimest.
Erinevalt eelmisest aastast kogu arengukava seekord n-ö lahti ei võetud, tehti vaid muudatusi. Kagadze tutvustas põhimõtteid, millest lähtuvalt muudatusi tehti ja esitles valdkondade kaupa tulevaste investeeringute aegridasid. Kaugemas perspektiivis peaks valda rajatama mitu uhket keskust, kuid investorite ja investeerimis­võimaluste puudusel on korraks n-ö kõrvale tõstetud Ööbiku pargi idee. Kõplased soovitasid üksmeelselt sama teha Kõrges­saare alevikku planeeritud Läänemere teadmuskeskusega, mis nende hinnangul tundub olevat üsna ulmeline idee. Asemele pakuti, et Kõrgessaarde võiks kerkida nn Jaapani kombijaam, mille toodangu kasutamise üle tuleks mõelda.
Koosviibimise lõpus pandi kirja ka Hiiumaa valdade võimaliku ühinemisega seotud ohud ja võimalused. Kagadze lubas, et vallavalitsus teeb neist kokkuvõtte ja edastab kogukonna arvamuse ka poliitikutele. “Lõppeks ei tehta ühte Hiiumaad poliitikutele ega ametnikele, vaid saare rahvale,” ütles Kagadze Hiiu Lehele.
Kagadze sõnul näitas aktiivne arutelu, et Kõpu külade elanikele läheb korda nii valla kui Hiiumaa terviklik areng. Eile said täiendatud Hiiu valla arengukava 2014–2023 üle arutleda Kõrges­saare inimesed. Täna, 27. septembril on selleks võimalus Kärdlas Hiiu vallavalitsuse teise korruse saalis, kus avalik arutelu algab kell 18.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411