Reede, september 9, 2016
 

Hiidlased veedavad hilisõhtud internetis surfates

Hiidlased on interneti kasutamises kõige aktiivsemad hilisõhtuti kella 22–23 vahel, mil tarbitava interneti maht tõuseb võrreldes päeva keskmisega seitse korda, selgub Tele 2 koostatud hiidlaste mobiilse interneti kasutamise analüüsist.
“Hilisõhtu on kodudes reeglina kõige rahulikum aeg enne magamaminekut, mil õhtusöök on söödud ja perekeskis jutud räägitud. Niisiis võetakse aega, et vaadata internetis filme või videoid, sooritada makseid, vaadata ringi sotsiaalmeedias, saata
e-kirju ja otsida netist praktilist informatsiooni, mida päeva jooksul pole olnud aega teha,” selgitas Tele2 toote­direktor Katrin Aron.
Aroni sõnul on Hiiumaa puhul selgelt näha tendents, et mida nädala lõpupoole, seda rohkem hiidlased internetti kasutavad.
“Nädalavahetustel on internetikasutus kogu päeva lõikes ühtlasemalt jaotunud kui tööpäevadel. Hiiumaa elanikud surfavad puhkepäevadel netis palju ennelõunasel ja lõunasel ajal, seejärel tõuseb interneti­kasutus telefonides ja tahvel­arvutites taas alates kella kuuest tõusvas joones kuni kella 23ni, mil sätitakse end magama,” kirjeldas Aron.
Kõigi Eesti maakondade lõikes on hiidlased siiski kõige tagasihoidlikumad internetis­käijad. Küll aga kasutavad Hiiumaa elanikud Eesti keskmisest aktiivsemalt kiiret 4G internetti, mida kasutatakse Hiiumaal neli korda suuremas mahus kui 3G internetti. Keskmiselt kasutavad Tele2 kliendid Eestis kolmveerand internetimahust 4G võrgus ja veerand 3Gs.
Hiiumaa kõige aktiivsemalt kasutatav tugijaam asub Suure­mõisas, seda läbib nädalas üle 360 GB andmesideliiklust.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411