Teisipäev, september 20, 2016
 

Eakate päeva puhul peole ja kõndima

1. oktoobril tähistame ülemaailmset eakate päeva. Ikka selleks, et ka nooremad vanu inimesi märkaksid ja sealjuures veenduksid, et eakas pole mitte ilmtingimata jalust nõder ja peast segane. Meil on paljugi, millest nooremad eeskuju saaksid võtta ja järele prooviksid teha.
Hiiumaa pensionärid sõidavad 5.–6. oktoobril Tallinna suurele peole, aga Kärdla eakad lähevad tähtsa päeva puhul 30. septembril kepikõndi tegema. Loomulikult võivad tulla ka mitteeakad ja need, kes Kärdlas ei ela.
Aastates inimesele on väga tähtis, et ta ennast piisavalt liigutaks ja sealjuures ka veidi koormust saaks. Kepikõnd on just see, millega endale liiga teha ei saa, aga pakub viibimist värskes õhus, ergutab vereringet ja parandab südame tööd, rääkimata sellest, kui hea see on liigestele ja lihastele. Kui teha seda veel kaaslasega koos, siis saab uudiseid vahetada ja nähtu üle vestelda.
Seekord ei lähe me kaugele ja ei tee trenni selle sõna otseses mõttes, vaid naudime kaunist suvelõppu ja üksteise seltskonda. Esmakordselt kõndijad saavad pisut õpetust ja otsustada, kas see neile meeldima hakkab või ei.
Kepikõnni viib läbi allakirjutanu. Olen ise läbi teinud treeneri kursused Noarootsis ega lase kellelgi liiga aktiivselt kõndida, et pärast kondid haiged oleksid. Mere ääres teeme ka väikse pikniku ja ajame muidu juttu. Täpsema info ürituse toimumise kohta saab Kärdla päevakeskusest. Tulge julgesti kaasa, ka need, kellel omal keppe pole! Matkaklubi Muku laenutab meile lahkesti mõned paarid ja võib-olla tuleb teil endalgi soov oma isiklikud kepid soetada.
Urve Merendi
Kärdla pensionäride ühendus

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411