Reede, august 19, 2016
 

Viies rattamaraton meelitab peresid

Hiiumaam Maraton
Laupäeval, 20. augustil antakse Randmäe puhkekeskuse maadel start viiendale Hiiumaa rattamaratonile. Eriti tasuks pöialt hoida kodusaare poisile Robin Pruulile, kes on Eestis omavanuste ratturite hulgas esimeste seas.
Hiiumaa rattamaraton on Lääne-Eesti maastikurattasarja FixusSport Marimetsa Kapp 2016 viies osavõistlus, mille põhidistantside 40 km ja 22 km starti on oodata kuni 400 võistlejat. Põhisõitude stardid on kell 13.20 ja kell 13.30.
Kogu perele
Sarja ühe eestvedaja Andrus Tammistu sõnul on nende eesmärgiks pakkuda võimalust rattasõiduks harrastajatele, peredele ja lastele, mistõttu võistlusrajad on maha märgitud lihtsamad ja lühemad kui teistes rattasarjades.
Tammistu kinnitusel on osavõtjate poolt hästi vastu võetud pere- ja võistkonnavõistlused, kus sel aastal on esmakordselt eraldi arvestus naiskondadele.
Kõik kuni 18aastased saavad sarjas osaleda tasuta, eriti tervitatav on võistlustel osalemine koos peredega, sest nii suurematele kui ka pisematele lastele on tegevust leitud laste- ja tillusõitude näol. Kõigile lastesõitudest osavõtjatele on auhinnaks jäätis.
Lastesõidud algavad kell 12.30, osalejate kirjapanek kell 11.
Vaatama Lõimastusse
Kõik jalgrattaspordi huvilised on oodatud aktiivselt võistlustele kaasa elama ja rajale võistlejaid ergutama. Küll aga tuleb pealtvaatajail olla võistlusraja ääres ettevaatlik, sest ratturite sõidukiirus võib kohati olla väga suur.
Üheks põnevaks kohaks, kus võistlusi jälgida, on Lõimastu kaitserajatised, mille juures tuleb pikal distantsil osalevatel võistlejatel raskeid tõuse võtta. Liidrid saabuvad Lõimastusse umbes 30 minutit pärast starti.
Hiiumaa rada on maha märgitud samadele metsateedele ja sihtidele, nagu mullu, olulise muudatusena võisteldakse trassil aga vastupidises suunas.
Seoses võistlusega on laupäeval kella 13–16 Malvaste ja Tahkuna vahelisel maanteel ajutised kiiruspiirangud, millega tagatakse võistlejate ohutust teede ületamisel.
Saart avastamas
Maastikurattasõidu võistlussari Marimetsa Kapp algas 2006. aastal. Võistlused toimusid Läänemaa siseselt kuni aastani 2011, mil laieneti Harju- ja Raplamaale. 2012 jõudis sari Vormsile ja Hiiumaale ning 2014 Saaremaale.
Saarte kasutamine võistluspaikadena on saanud korraldajate sõnul sarja üheks kaubamärgiks, sest ratturid kipuvad tüdinema korduvalt läbitud radadest, Hiiumaa aga on veel paljudel avastamata.
Tahkuna poolsaar kutsus võistlusrada maha märkima paljude sealsete põnevate radade ja hõreda asustuse tõttu. Eriti huvitavad tundusid võistluste korraldajatele Lõimastu kaitserajatised, kus esimesel kolmel aastal viidi läbi ka sprindivõistlusi.
Hiiumaa rattamaratoni korraldavad MTÜ Jalgrattaklubi Paralepa ja MTÜ Hiiumaa maraton.
ALARI REMMELG
korraldaja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411