Teisipäev, august 23, 2016
 

Viienda Hiiumaa rattamaratoni võitis Toomas Erikson

KRISTJAN KOSK
Lääne-Eesti maastikurattasarja Fixus Sport Marimetsa
Kapp kuuluva Hiiumaa viienda rattamaratoni 40 km põhisõidu võitis Toomas Erikson (Redbike/Hiieko) ajaga 1.33,27.
Võitjale kaotas 6 sekundiga klubikaaslane Kristo Sepp (Redbike/Hiieko). 52 sekundit hiljem lõpetas Indek Epner (Rae rattaklubi).
Võidumees Erikson rääkis, et umbes viiendal kilomeetril sai ta kümnemehelise grupiga eest. Viimasteks kilomeetriteks oli neid grupis järel vaid kolm. Kolmandana lõpetanud Epner olevat paar kilomeetrit enne lõppu kukkunud. “Ega me teda järgi ootama ei jäänud,” ütles Erikson. Epner selgitas, et sõitis otsa kännule, mille taha esiratas takerdus. Epneri kukkumine andis Eriksonile hea võimaluse võtta Sepalt möödunud aastase võidu eest revanš. Mullu lõpetas Sepp napilt Eriksoni ees.
Hiiumaa rattamaratoni kiireim naine põhidistantsil oli üldarvestuses 64. kohaga lõpetanud Tatjana Dobolina (Spordipartner), kelle ajaks märgiti 1.54,33. Dobolina ütles, et sõidu alguses oli veidi rabistamist, kuid peagi jäi ta rajal üksi. “Sõitsin oma sõitu ja konkurente rajal ei näinud,” lausus Dobolina. Teise naisena lõpetas Katrin Oolmets ajaga 1.55,59. Kolmas oli Ingrid Kivi (BRI KV Haldus) ajaga 1.56,13.
Pruul pakkus kõva konkurentsi
Lühikesel ehk 22 km sõidu esikolmikusse kuulusid vaid M16 vanuseklassi ratturid. Tänavusel hooajal kõik neli eelmist etappi võitnud Rait Ärm (Porter Racing) ei lasknud end ka Hiiumaal üllatada ja võitis ajaga 51,16. Finišiheitluses kaotas talle napilt kohalik Hiiumaa poiss Robin Pruul, kellele läks protokolli kirja Ärmiga sama aeg.
Ärmi üllatas Pruuli sitkus. Kui kõigil eelnevatel etappidel on Ärm konkurendid mitme minuti kaugusele maha jätnud, siis Pruul oli esimene, kes suutis Ärmi tempole kuni finišini vastu pidada. “Oleksin hea meelega ka varem eest ära sõitnud, kuid vastane oli niivõrd tugev ja ei lasknud mind kuhugi,” ütles Ärm. Kolmas oli Rando Marten Evendi (Porter Racing), kes kaotas Ärmile ja Pruulile pooleteise minutiga.
Kiireim naine lühikesel distantsil oli N16 vanuseklassis võistlev Silvia Türkson (Porter Racing), kes sai ajaks 56,41. Üldarvestuses andis see kõrge kümnenda koha. Teine oli N12 vanuseklassis võistlev Annabrit Prants (KJK) 56,55ga ja kolmas N40 hulgas sõitev Kristiina Kõll-Grünberg (Porter Racing).
Põhisõidu lõpetas 155 ratturit, lühikese sõidumaa 148 ratturit ning laste- ja tillusõitudel osales kokku üle 70 vapra noorratturi. Perevõistkondi oli rajal 31.
Fixus Sport Marimetsa Kapi korraldusmeeskonda kuuluv Ailar Ladva ütles, et kuna rattamaratoni peeti saarel, oli ka osalejate arv tagasihoidlikum. Kui hooaja avaetapil Ruilas osales umbes 750 ratturit, siis Hiiumaal jäi see arv napilt alla 400. “Praamiga tulek tähendab suuremat aja- ja rahakulu,” selgitas Ladva. Küll aga ootab Ladva suurt hulka osalejaid järgmisele etapile, mis peetakse taas mandril.
Fixus Sport Marimetsa Kapi järgmine etapp sõidetakse 28. augustil Kasari jõe alamjooksul Matsalus. Pikk distants on 45 km ja lühike 20 km.
Lääne-Eesti maastikurattasarja Fixus Sport Marimetsa Kapp peakorraldaja on Paralepa jalgrattaklubi.

Kristjan Kosk

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411