Reede, august 12, 2016
 

Vibulaskmises Kiinile esikoht

Hiiumaa vibusportlane Gregor Kiin saavutas Kullamaa vibufestivalil amatööride seas esikoha. Tema juhendaja Nele Eller rääkis, et Kiin võitis üheksa mehe konkurentsis. Samas võistlusklassis tuli kõrgele neljandale kohale alles teist kuud ala harjutav Tõnis Aljas.
Naisamatööride võistlusel võtsid omavahel mõõtu vaid Eller ja tema õpilane Jannela Kokla. Finaali eel oli parem punktiseis juhendajal, ent lõppvõistlusel oli käsi kindlam 15aastasel Koklal. Jannela Kokla tegeleb alaga kolmandat aastat, Gregor Kiin teist aastat. Eller ise neljandat aastat.
Nele Eller rääkis, et võistlusel lasti eri suuruses 3D looma-
figuure 5–30 meetri kauguselt. Esimesel päeval lasti 50 kuju, igasse kaks noolt ja teise päeva ennelõunal tuli olla ühe noolega täpne 20ne kuju tabamisel. Finaalis lasti pealtvaatajate ees üks nool kuute loomafiguuri.
Kuues Kullamaa vibufestival toimus 6.–7. augustil ning erinevates võistlusklassides osales kokku ligi 80 vibusportlast. Hiiumaa vibulaskjad lasevad pikkvibu ja võistlesid amatööride arvestuses.
Vibuinstruktori koolituse läbinud Nele Elleri juures harjutab praegu paarkümmend huvilist. Tema tulevikuplaanides on täiendõpe ja ühe suurema vibuürituse korraldamine Hiiumaal.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411