Teisipäev, august 2, 2016
 

Saar kehastub kohvikutemaaks

Sel nädalal kehastub Hiiumaa kohvikutemaaks, kus nelja päeva jooksul avatakse külastajatele kümneid eriilmelisi toitlustus- ja ajaviitekohti. Kümnenda aastapäevani jõudvad Kärdla kohvikutepäevad hõlmavad nüüd juba kogu maakonna, ainsana jääb tänavu katmata läänerannik.
Neljapäeva keskpäeval avavad esimesena uksed eel-eelkohvikud Kassari saare mõlemas otsas – Orjaku sadama külamajas ning Kassari rahvamajas. Ühel pool võtab päeva kokku Ott Leplandi kontsert, teisal saarlaste teatritükk. Eelkohvikuid on tänavu koguni kümme ning neid võib leida alates Heltermaa sadama lähistelt Soonlepast kuni Emmaste ja Kõrgessaareni välja.
Soonlepa karjamõisa kohviku tulu on korraldajad lubanud kasutada mõisalauda taastamisele ja selle kontserdisaaliks kohandamisele. (Vt ka lk 1)
Pühalepas Kerema tee äärses kohvikus Cafestube Herrnhuter tutvustab Vennastekogudus oma ajalugu ja tegevust ning teenib raha 170aastase palvemaja renoveerimiseks. EELK Pühalepa kiriku juures on avatud kohvik kiriku kunagise organisti Gustav Liidi auks.
Kõrgessaares Kõpu tee 8 (endine vallamaja) ootavad hakkajad MTÜ Kõrgessaare Puuetega Noorte Klubi Vikerkaar liikmeid kõiki uudistajaid muinasjutumetsa, kus nii tegelased kui toidud muinasjutu-ainelised.
Käina valla mail Lelu külas kostitatakse külalisi ajaloolises Leluselja metsniku residentsis. Riigivaldusest erakätesse müüdud hoonekompleks on läbinud uuenduskuuri ja pererahvas lubab kõigile, kes pika tee nende juurde, metsade vahele, ette võtnud, täis kõhtu ja head meeleolu.
Kärdlas on reedel ainsana avatud Itaalia-teemaline kohvik Café Bella Rosa aadressil Vabaduse 23. Sealsed kohvikupidajad, kel varasematest aastatest mitu kohvikutepäeva kogemust, teevad ajalugu sellega, et avavad uksed esmakordselt kahel päeval järjest – reedel ja laupäeval.
Emmastes elustatakse Pärimusaidas tõeline Kaptenite kõrts, mille olustik ajastule kohane ning menüü keskendub mere- ja metsaandidele.
Suuresadamas on avatud kaks eelkohvikut, üks sadama alal, teine veidi enne sadamat, Sääre küla maile jäävas Põhja Tooma koduaias. Eelregistreerimisega eelkohvik Kräftskiva vol 3 on juba välja müüdud.
Kõigi kohvikute kohta saab lähemalt lugeda sündmuse kodulehelt www.kohvikutepäev.ee. Vaata ka reklaami tänases ajalehes.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411