Reede, august 5, 2016
 

Noored orienteerujad esinesid tublilt Kobras Cupil

Elen Maripuu
29.–31. juulini toimus Põlvamaal Eostes juba 28. korda kolmepäevane võistlus Kobras Cup.
Võitjad selguvad sel võistlusel kolme päeva aegade liitmise summana – esimesel päeval võisteldi lühirajal, laupäeval tavarajal ja pühapäeval lühendatud tavarajal.
Hiiumaa spordikooli õpilastest olid treener Anu Saue juhendamisel osalemas 11 õpilast, kes tõid koju ühe kuld, kolm hõbe ja ühe pronksmedali.
Kuni 16aastaste noormeeste vanuseklassis lõpetas Kustu Künnapas esimesel päeval 4,22 km ja 14 kontrollpunktiga (KP) lühiraja kolmandana. Järgmisel päeval ootas ees tavarada, kus tuli läbida 6,2 km ja 17 KP ning Kustu tegi seda väga edukalt, võideldes ennast esikohale. Viimasel päeval, 4,8 km ja 18 KP lühendatud tavarajal võidetud teise koha aeg tagas Kustule kolme päeva kokkuvõttes kuldmedali.
Kuni kümneaastaste tütarlaste nöörirajal läbiti võistluse esimesel päeval 1,3 km ja võeti 8 KP, teisel päeval 1,5 km ja 6 KP ning võistluse viimasel päeval 17 km ja 7 KP. Väga edukalt alustas Herta Kesküla, kes võistluse esimesel päeval lõpetas esimesena, teisel päeval teisena ning kolmandal kolmandana. Kokkuvõttes tubli teine koht ja hõbemedal. Liisi Koppel lõpetas kokkuvõttes viiendal kohal (kohad vastavalt 5., 7., 6.) ning Kätlin Mast kaheksandana (kohad 8., 9., 8.).
Kuni 12aastaste tütarlaste vanuseklassis läbiti esimesel päeval 2,2 km ja 8 KP, teisel päeval 3,3 km ja 11 KP ning viimasel 3,2 km ja 12 KP. Selles klassis tegi tubli töö Maria Eller, kelle kaks teist kohta ja üks esimene koht andsid kokku teise koha ja hõbemedali. Väärib märkimist, et kaotus võitjale oli kolme päeva kokkuvõttes vaid 5 sekundit.
Kuni 14aastaste arvestuses oli Hiiumaalt võistlemas koguni kolm tütarlast, kes kolme päeva jooksul läbisid 3,3 km ja 13KP, 4,1 km j 12KP ning 3,5 km ja 14KP rajad. Kolme päeva kokkuvõttes – teine koht ja hõbemedal Eliise Kesküla, pronks Siiri Talts ja neljas koht Helena Maripuu.
Kuni kaheksaaastaste nööri-rajal võistlesid Marta Maripuu ja Erki Kivisilla, kes läbisid rajad määrustepäraselt ja kolme päeva kokkuvõttes said vastavalt 12. ja 11. koha.
Kuni 16aastaste tütarlaste hulgas võistles Triin Helimets, kes kahe võistluspäeva arvestuses sai kaks seitsmendat kohta. Kahjuks ei saanud ta viimasel etapil vigastuse tõttu startida.
M21 TECHNO klassis tõid hiidlased koju kaksikvõidu: Ott Rakkaselg esimene ja Mati Mägi teine koht. M70 klassis oli Agu Lipping kaheksas, M75 klassis Enno Lelumees seitsmes, MVIP klassis võistelnud Märt Maripuu katkestas, Anu Saue oli kolme päeva kokkuvõttes neljas.
Kristi Linkov
Hiiumaa spordikool

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411