Teisipäev, august 23, 2016
 

Liiklusseaduse muudatused kaotavad vahtralehe

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on valmis saanud liiklusseaduse muudatuse eelnõu.
Ühe muudatusena kaotab eelnõu algaja juhi tunnusmärgi nn rohelise vahtralehe kasutamise kohustuse. Varasemalt pidid märki kasutama kõik autojuhid kaks aastat pärast esmaste juhilubade saamist. Soovi korral võivad alustavad juhid märki siiski kasutada. Sõites 110 km/h kiirusega alas, säilib algajatele juhtidele kiirusepiirang 90 km/h.
Uus sõiduriist, tasakaaluliikur läheb seadusemuudatusega Euroopa eeskirjade kohaselt liikumise abivahendi alla, mistõttu tohib sellega sõita ainult kõnniteel, jalg- ja jalgrattateel. Ka peab jalgrattur või tasakaaluliikuri juht ülekäigurajale sõites või ülekäigurajal liikuma jalakäija tavakiirusega. Seadusemuudatuses põhjendatakse, et kiiruse alandamine annab kõigile juhtidele rohkem aega ja võimaluse veenduda oma manöövrite ohutuses.
Veel üks muudatus on, et kolme- ja neljarattalise mopeediga tohib edaspidi sõita ainult sõiduteel, mis tähendab, et neljarattalised mopeedautod jalgrattateel sõita enam ei tohi.
Muudatused laienevad ka maanteeameti e-teenindustele,
kus tulevikus on sõidukiomanikul võimalus tasuta valida maanteeametis olemasolevate registreerimismärkide seeria hulgast meelepärase kombinatsiooniga numbrimärk ja tellida see sobivasse liiklusregistri büroosse.
Ministeerium teatab, et liiklusseaduse muudatuste eesmärgiks on jalakäijate ja sõitjate liiklusohutuse suurendamine, liikluskultuuri parandamine, liikluseeskirjade mitmetimõistetavuse ja paberimajanduse vähendamine.
ANNALIISA POST

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411