Teisipäev, august 9, 2016
 

Lestaroa võistlusele hindajaks

Sel nädalavahetusel on Hiiumaal taas festival, seekord Kõrgessaare sadamas ja seda peetakse lestakala auks. Lestafestil on muude põnevate ettevõtmiste kõrval kavas konkurss “Hiiumaa rahva maitse” parima hiiumaise toidu leidmiseks. Valmiva roa põhitoiduaineks peaks olema lest.
Lestafesti vabatahtlik Liisa Reeder rääkis, et välja tuleks tuua kala kui tooraine väärtus. Valmistada tuleb maitsev söögipoolis, kasutades lesta ja kujutlusvõimet ning serveerida see kohapeal vaagnal. Kala juurde on lubatud pakkuda lisandeid. Toidupalu peab jaguma maitsmiseks üheteistkümnele žürii liikmele. Parimad söögid valib välja žürii, kuhu kuulub Resto Kuur peakokk Heimar Kuuskler ja kümme hindajat, kes valitakse välja kohapeal. “See tähendab, et igaüks teist võib olla see, kes žüriiliikmena head-paremat maitsta saab,” lisas Liisi Reeder.
Konkursi võitja saab auhinnaks piknikukorviga merereisi purjelaeval Lisette. Kokkade registreerimine kestab kuni 12. augustini meiliaadressil liisa.reeder@hiiuvald.ee

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411