Reede, august 19, 2016
 

Korvpallinaistele seenioride EMV hõbemedalid 35+ klassis

Esto Maxibasket
Hiiumaa korvpalliklubi Askus naiskond noppis korvpalli Eesti meistrivõistlustel (EMV) naisseeniorite 35+ vanuseklassis hõbeda.
Vastsed medaliomanikud on Marika Koppel, Ülle Paasoja, Ulvi Sedrik, Kirsti Kerves, Maria Reino, Jaana Üksik ja Kaja Antons. Võistkonna liige Ülle Paasoja rääkis, et Pärnus toimunud korvpalliturniiri Sunset Cup eel oli võistkonnal harjutamist napilt, ent talvine “põhi” oli all piisav ja andis mängudele minekuks kindlust.
EMV raames mängisid meie naised ühe kohtumise naiskonnaga OSK ja tõdeda tuli vastase paremust. “Eks selle hõbemedali väärtus on täpselt selline nagu on. Tiitlile said mängida ikka need, kes kohal, mitte need, keda polnud,” selgitas Paasoja.
Tema ise peab EMV hõbemedalist väärtuslikumaks Sunset Cupi neljandat kohta, kus võitu püüdis seitse naiskonda Eestist, Lätist ja Leedust. “Lätlasi võitsime, see oli meile väga tähtis võit,” vahendas ta.
Võistluse pronksmedalist jäi hiiu naisi lahutama Tartu vallale lisaajal kaotatud üksainus punkt. “Mängisime nende vastu hästi. Varem oleme neile ikka suurelt kaotanud,” tõi Paasoja esile. Võidu võttis naiskond OSK.
“Kiidan Marika Koppelit, kes on selline tragi, et mängis oma kolm mängu ära ja läks edasi Rakverre Eesti Ööjooksule,” sõnas Paasoja. Koppel jooksis poolmaratoni 21,5 km 2 tunni 10 minuti ja 51,9 sekundiga. “Vot sellised vägevad naised on meie seas!”
EMVd korraldanud MTÜ Esto Maxibasket juhatuse liige Piret Hallik-Sass rääkis, et erinevalt meeskondadest selgitatakse naisseenioride Eesti meistrid ühe turniiri raames. “Soovime kasvatada ala kandepinda naiste seas ja pakkuda võimalust mängida tiitlile,” täiendas ta.
Ta kiitis Hiiumaa naiskonda aastaid vedanud Ülle Paasoja, kes on pannud korvpalli mängima ka muid spordialasid harrastavad naised. “Nad on hiidlaste au kaitsnud erinevatel Eestis toimuvatel turniiridel ning nüüd esimest korda astuti üles ka Eesti meistrivõistluste raames,” rääkis Hallik-Sass.
Sestap viiakse EMV läbi igal juhul ja sõltumata, kui palju on mingis vanuseklassis osalejaid. Vastavalt juhendile võis näiteks 35+ vanuseklassi naiskonnas olla kuni kaks sellest east nooremat mängijat.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411