Teisipäev, august 30, 2016
 

Kooliaastal erinevad vaheajad

Hiiumaa koolidest kolmes on juba sel õppeaastal viis vaheaega.
Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi allkirjastas eelmisel nädalal määruse, mis lisab 2017/2018. õppeaastast riiklike vaheaegade süsteemi viienda vaheaja. Lisavaheaeg pikendab õppeaastat umbes nädala võrra.
Ligi sõnul aitab viienda vaheaja lisamine jaotada õppekoormust ühtlasemalt ja mõistlikumalt. “Kevadised veerandid on praegu kooliaasta alguse omadest kümme kuni viisteist päeva pikemad ning võimendavad õpilaste ja õpetajate kevadväsimust,” selgitas minister.
Hiiu maavalitsuse haridus­nõunik-peainspektor Ivi Remmelg avaldas, et Hiiumaa koolidest kolmes on juba sel õppeaastal viis vaheaega. “Viis vaheaega on Käina koolil, Kärdla Põhikoolil ja Hiiumaa gümnaasiumil. Teised jätkavad nelja koolivaheajaga,” ütles ta.
Pühalepa valla koolide direktor Antti Leigri ütles, et homme [täna-toim.] on õppenõukogu ja kui leitakse, et vaheaegu võiks juba tänavu olla viis, siis nii tehaksegi. Emmaste kool jätkab nelja vaheajaga. Kooli õpetaja Hergo Tasuja ütles, et koolis on trimestri süsteem ning nii ei lange pingelisem hinnete paneku aeg ja koolivaheaeg kokku. Tasuja avaldas kahetsust, et Hiiumaa oma­valitsused ei ole vaheaegade kehtestamisel koostööd teinud ja erinevad ajad võivad põhjustada üksjagu segadust maakondlike kooliväliste tegevuste planeerimisel.
Koolipidajale jääb ka edaspidi võimalus direktori ettepanekul ja hoolekogu nõusolekul kehtestada vaheajad oma äranägemise järgi.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411