Teisipäev, august 9, 2016
 

Jäänud vaid viimased pintslitõmbed

Kadi Kiiver
Hiiumaa gümnaasiumihoone ehitus on lõpusirgel – viimaseid päevi sõeluvad majas ja maja ümber ehitusmehed, et anda uusehitisele viimane lihv.
Kooli direktor Ivo Eesmaa ütles, et ehitajal on piisav varu enne kooliaasta algust tööd lõpetada, ent ajast maas ollakse sellest sõltumata, et saadi ajapikendust.
Küsimusele, kas ehitaja ei pidanud mitte juuli lõpuks objekti üle andma, vastas hoone tellija ASi Riigi Kinnisvara esindaja, projektijuht Ago Rist, et otseselt miskit kiiret neil pole ja midagi peale ei suru. Tema sõnum oli: “Tehku parem kvaliteetselt.”
Objekti ehitaja OÜ Nordlin Ehituse projektijuht Kaarel Prikk ütles, et põhimahus on ehitus valmis ja ajapikendust saadi mõningate lisatööde tõttu. “Praegu käib puuduste ülevaatus ja kõrvaldamine ja automaatika lõpphäälestus,” selgitas ta. Prikk kinnitas, et maja saab kooliks valmis.
Eesmaa sõnul ei ole koolimajja enne 15. augustit ka tegevusi planeeritud. Sellest kuupäevast alates võib uude koolimajja sisenemas näha tulevasi õpetajaid, kellega algab lepingute sõlmimine.
Prikk rääkis, et objektil töötas kokku ligi 150 erinevat inimest, kellest saarelt vaid üksikud. Ettevõtte jaoks oli tegu omajagu väljakutseid pakkuva objektiga, kus lihtsa tööriista rike, mida ei saanud saarel kohapeal kõrvaldada, tõi kaasa ootamatuid viivitusi.
Rist hindas, et koolimaja ehitus kulges üsna sujuvalt. “Jah, tõrkeid on olnud, aga väga hulle tagasilööke mitte.”
Rist selgitas, et ka praeguste vaegtööde puhul on kõige keerulisem see, et Hiiumaalt kohapealt pole ehitajaid võtta, kõik mehed peavad mandrilt tulema. “Kui mandril võtaks mõni töö koos kohaletulekuga tund-kaks, siis Hiiumaal tuleb ehitajale planeerida terve päev. Sestap ongi vaja väiksemad probleemid kokku koguda,” ütles ta.
Hiiumaa gümnaasiumi hoone projekteeris OÜ ConArte arhitekt Kaisa Lasneri eestvedamisel.
Rist rääkis, et arhitekt on käinud objekti mitmel korral vaatamas ja rahule jäänud – enamus lahendusi on projektijärgsed. Tellija kõrvu on jäänud ka tagasiside kohalikelt Hiiumaa inimestelt, kes samuti koolimajaga rahul.
Hoone ehitus koos sisustamisega läheb maksma ligi 3 miljonit eurot. Enam kui 1100ruutmeetrine koolihoone sai pidulikult nurgakivi tänavu jaanuaris ja 1. septembril asub seal õppima ligi 130 gümnasisti.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411