Reede, august 26, 2016
 

Hiiumaa külade päev Orjaku sadamas

13. Hiiumaa külade päev kannab nimetust “Hiiumaal on ELU” ja toimub Käina valla Orjaku külas.
Ühendus Kodukant Hiiumaa juhatuse esinaine Ester Tammis ütles, et kõik külade inimesed on väga-väga oodatud.
Kuna valdade reformimine käib, tuleb see jutuks ka külade päeval. Võimalus on silmast silma küsida haldusreformiga tegelevatelt asjalistelt, kuidas nad asju näevad: kas Eesti küla jääb püsima, mis muutub sellest talupidaja jaoks paremaks, kui vallad kokku liidetakse, kas vabariigi valitsusel on soov/plaan peatada maapiirkondade tühjenemine,” selgitas Tammis. Rahva ees on Tallinna Ülikooli esindaja ja saare vallavanemad.
Külade päev algab laupäeval, 27. augustil kell 12 Orjaku sadama külamajas tervitustega Kodukant Hiiumaa esindajatelt, Hiiu maavalitsuselt ja Käina vallavanemalt Omar Jõpiseljalt. Päeva juhib Jaanus Kõrv, avatud on Kodukandi sügislaat. Esineb segarahvatantsurühm Sõle Segajad. Töötab lastetuba, kus juhendajaks Liisi Kummer-Leman. MTÜ Hiiu Öko tegemisi ja “Hiidlase vähest naljaraamandut” tutvustab Aivar Viidik. Sõna saab ka raamatu autor Andrus Roosa. Jaanus Kõrv räägib hiiu keele hoidmisest. Orjaku küla ja külamaja esitleb Margit Kääramees. Toimub veeohutuse koolitus Orjaku sadamas, nii teooria kui praktika. Õhtul tänatakse külade sädeinimesi ja Käina valla külad annavad külakaika edasi Emmaste küladele.
Päeva lõpetab muinastulede öö lõke Orjaku sadamas.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411