Teisipäev, august 30, 2016
 

Ametikool saatis teele kolm lendu lõpetajaid

Helja Kaptein
Enne uue kooliaasta algust jagati Hiiumaa ainukeses kutseõppe­asutuses lõputunnistusi.
Hiiumaa ametikooli direktor Ivo Eesmaa rääkis, et kui teistes koolides algab õppeaasta avaaktusega, siis siin on veel mõned päevad enne esimest koolipäeva lõpu­aktus. “See pole lõpp vaid üks etapp teie pikal eluteel,” ütles ta.
Eesmaa rääkis lõpetajaile, et see, mida igaüks koolist omaks võttis, on erinev, kuigi õppekava oli kõigil üks. “See sõltub sellest, kui palju oskasite, suutsite, tahtsite või pidasite vajalikuks omaks võtta,” ütles ta. “Sellega, mida omaks võtsite, peaksite suutma teha midagi teisiti, paremini, rohkem kui siiani. Kas see ka nii on, näitab edaspidine elu.”
Kooli poolt pakutav on nendel erialadel ammendatud ja õppurid said selle märgiks lõputunnistuse. “Teie saite tunnistused selle kohta, et te võiksite midagi hästi ära teha, teil on õpitud elukutse, mida teha armastusega.” ütles Eesmaa.
Väikesadama spetsialisti eri­­ala lõpetaja Tõnis Paljasma oli üks kahest hiidlasest, kes seekord lõputunnistuseni jõudis. Ta rääkis, et see eriala tundus huvitav ja elus kuluvad kõik omandatud oskused ära. Enim ahvatles teda väikelaeva juhtimise õigus. “Sain nii oskused kui kindlustunde, et merele minna,” ütles ta.
Kuigi lõpetajaid oli kolmelt erialalt, olid metsakasvatajad alles eelmisel päeval oma kutseeksami sooritanud ja diplomit vastu võtma tulla ei jõudnud.
Seekord sai Hiiumaa ametikoolist lõputunnistuse kaks metsakasvatajat, seitse väikesadama spetsialisti ja üheksa noorem maastikuehitajat.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411