Laupäev, juuli 2, 2016
 

Vihul ja Ojala purjetavad MMil

Taanis Kopenhaagenis on käimas avamerepurjetamise ORC maailmameistrivõistlused (MM). Eile hommikuks oli peetud viis sõitu. Esimesel päeval toimus kiirusega 4–8 m/s puhunud tuules kolm rannikusõitu, teisel aga jõuti pärast pikalt kestnud tuulevaikust pärastlõunal saabunud 4-6 m/s puhunud põhjatuules pidada üks lühirajasõit.
Võisteldakse ORC A-, B- ja C- klassides. Dagö jahtklubi jaht Olympic kapten Tiit Vihuli meeskonnaga on pärast viit sõitu B klassis seitsmes. Kõrgel kolmandal kohal on Kalevi jahtklubi (JK) jaht Premium kapten Mati Sepa meeskonnaga.
Ain Tähiste jahtklubist Dagö kinnitas, et kuigi MMi andmetes paistab nagu esindaks Premium Kalevi jahtklubi, sõidab alus siiski Dagö jahtklubi värvides.
Meeskonna liige Meelis Pielberg ütles, et registreerimisel juhtus väike näpukas, mille lahendamine osutus veidi keerulisemaks kui arvatud. “Eeldatavasti saame homme korda,” ütles Pielberg kolmapäeva hilisõhtul.
Hiidlase Juss Ojala roolitav Jazz (Kalevi JK) purjetab C klassis, kuid kukkus viienda sõidu järel kaheksandalt kohalt 15ndaks. Selle grupis on eestlastest kõrgeimal, neljandal kohal Pärnu JK Sugar 2 Jaan Akermanni meeskonnaga.
Suurimate jahtide, A grupis ei võistle ühtki Eesti alust. MM lõppeb laupäeval ja ees on veel neli sõitu.
Hergo Tasuja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411