Teisipäev, juuli 5, 2016
 

Toiduteel üheksa pakkujat

Hiiu maakonnas on üheksa Eesti toidu pakkujat ja väiketootjat, kes märgitud Eesti toidutee veebikaardile. Lehel www.toidutee.ee oli 1. juuli seisuga teave 120 toitlustus-
asutuse kohta koos võimalusega kaardil koostada kulinaarseid marsruute läbi Eesti.
Siinsetest toiduteele jõudnud kohaliku toidu pakkujatest kuus tegutsevad Hiiumaal ja kolm Kassaris. Hiiumaal on Roograhu sadama restoran ja Ungru resto Pühalepa vallas, Hõbekala kalakohvik ja Pihla turismitalu toidutare Kõpu poolsaarel Hiiu vallas ning Lepaniidi mahetalu Käina vallas. Kassarist on toiduteel trahter Vetsi tall ja puhkeküla, Triinu õunamahl ning grill Lest & Lammas ja Hiiu Õlle Koda.
Toiduteele pääsevad need ettevõtted, kes pööravad suuremat tähelepanu kohaliku toidu edendamisele ning kodumaise tooraine kasutamisele. Eesti toiduteed veab maaeluministeeriumi tellimusel maapiirkondade turismiettevõtteid ühendav MTÜ Eesti Maaturism.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411