Teisipäev, juuli 19, 2016
 

Saime osa 12. õppelaagrist Raplamaal

Margus Kaasik
Hiiu valla puuetega noored on juba aastaid osalenud erivajadustega inimeste õppelaagrites, mis toimuvad igal suvel Eestimaa eri paikades. Tänavu sõitsime 12.–14. juulil Vana-Vigalasse.
Pärast pidulikku avamist külastas meie laagriplatsi kamp vahvaid mootorrattureid, kes rääkisid oma põnevatest seikadest tsiklitega ja tutvustasid oma sõidumasinaid. Laagrilistele meeldis väga nende positiivne ellusuhtumine. Eriti tore oli, et tsiklimehed otsustasid osa võtta ka laagri sportmängudest. Sportlikke võistlusi oli esimese päeva jooksul mitmeid ja nende lõppedes jätkus õhtu tantsurütmis kuni südaööni.
Teisel laagripäeval külastasime metsavendade punkreid, mis polnud küll enam need, mida metsavennad omal ajal ise ehitasid, kuid olid taastatud algsel kujul täpselt sellisena, nagu nad piltidel ja inimeste kirjelduste järgi olla võisid.
Jalutasime ringi ka kohalikus hirvepargis. Lisaks hirvede ja muude metsloomade hingeelule tutvusime ka metsataimedega. Näiteks saime teada, et nulg peidab oma koore all mullikeste sees vaiku, mis on väga hea ravim nii sees- kui ka välispidiselt.
Pärast metsaskäiku osalesime töötubades, kus õpetati valmistama trühvleid, salatit, näomaalinguid ja sokiloomi. Lisaks õppisime maalimist, tantsimist, rütme, laulmist, paelapunumist, kalapüüdmist ning esmaabivõtteid.
Kui kõht salatit ja trühvleid täis sai, esitasime teistele laagrilistele väikese etteaste muinasjutuliselt ilusate kostüümidega. Publikule meeldis meie moeetendus väga.
Ka teine päev kestis bändimuusika saatel hiliste öötundideni. Ansambli lauljad kiitsid erivajadustega inimesi, öeldes, et paremat publikut nemad näinud pole.
Laagri kõige pidulikum hetk oli siis, kui Lady Gagat parodeerides astus lavale ajakirja “Vaimupuu” tiim. Näidati rohkelt valgusefekte ja lasti palju tossu, nagu mõnel päris kontserdil ja etteaste lõppes ehtsa ilutulestikuga.
Kolmandal päeval jagati kõikidele laagrilistele tänukirju ja saime nautida maitsvat kringlit. Pärast laagrilipu pidulikku langetamist astus lavale Indrek Tammoja alias Rändaja. Kahjuks polnud hiidlastel aega kontserti nautida, sest pidime praami peale kiirustama. Meeleolu oli koju jõudes sellegipoolest kõigil väga hea, sest saime kolme päeva jooksul juurde palju teadmisi, positiivseid elamusi ja rõõmsaid taaskohtumisi vanade sõpradega teistest maakondadest ning leidsime ka palju uusi sõpru, keda edaspidi omalegi külla kutsuda.
Selle eest, et meie sõit õppelaagrisse üldse toimuda sai, täname kõiki meie toetajaid: Hiiu valla sotsiaalkeskust, kodanikuühiskonna sihtkapitali kohaliku omaalgatuse programmi, OÜ-d Tiit Reisid ja OÜ-d Dago Trade.

Juta Ülemaantee
MTÜ Kõrgessaare Puuetega Noorte Klubi Vikerkaar

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411