Teisipäev, juuli 26, 2016
 

Pensionäride ühendus valis uue juhi

Liina Siniveer
Tänavusel memme-taadi peol teatas Hiiumaa pensionäride ühenduse juht Eha Karm, et paneb ameti maha. Uueks juhiks sai Tiiu Vannas.
“Aeg ei seisa paigal ja paraku peame sellega arvestama, et tuleb rohkem tähelepanu osutada oma tervisele – leidsin, et on õige aeg anda juhtimine noorematele tegijatele,” ütles Eha Karm Hiiu Lehele.
Karm tänas Tiiu Vannast, kes seni oli ühenduse juhatuse liige ja nüüd talt juhtimise üle võttis: “Ta on aktiivne ja asjalik, juhendab Pühalepa Lustiliste ansamblit ja osaleb Hellamaa perekeskuse tegevuses. Olen kindel, et ühenduse tegevus jätkub edukalt ja muutub veel mitmekesisemaks.”
Neljapäeval Kõpu koolimaja õuel korraldatud peopäeva avas Hiiu maavanem Riho Rahuoja, eakaid tervitasid Hiiu vallavolikogu esimees Jüri Ojasoo ja Kärdla põhikooli direktor Valeri Gramakovski.
Toitumisnõustaja Liina Siniveer rääkis kooliõuel tervislikust toitumisest, Gramakovski tegi gruppidele ekskursiooni, esines Kihnu Virve koos oma pereansambliga. Kohtuti sõpradega, lobiseti, tantsiti.
Päeva lõpuks sõitsid peolised koolimaja juurest bussiga Kõpu rahvamajja, kus allakirjutanu tutvustas hoone ajalugu, taastamist ja praeguseid tegevusi. “Kõigile väga meeldis, olen kuulnud ainult positiivseid hinnanguid! Nii mõnigi lubas edaspidi Teie üritusel osaleda,” vahendas Eha Karm osalejate rahulolu.
Peole registreerus veidi üle 200, korraldajad arvestasid, et koos külalistega osaleb 230 inimest, kuid tegelikult oli neid ilmselt veel rohkem – 250 ringis.
Kuue aasta tööst
Eha Karm, kes on ühendust juhtinud peaaegu kuus aastat, 2010. a novembrist, tegi tehtust lühikokkuvõtte. Juhatus jätkas juba väljakujunenud traditsiooniliste üritustega nagu kevadpidu, memme-taadi päev, aktiivi õppepäev, suvised ekskursioonid, huvitegevus oma vallas ja päevakeskustes.
Põnevaks kujunes maakondlik mälumäng, mille algatasid Kärdla eakad ja kus osavõtt igast saare piirkonnast oli rohkearvuline.
Aktiivi õppepäevad, kus kohalikud tutvustasid oma valla tegemisi, ettevõtlust, puhkevõimalusi, toimusid järjestikku igas vallas.
Viimased ühenduse aktiivile korraldatud üritused on toimunud väljaspool maakonda. “Oleme külastanud Harku valla, Haapsalu ja Kuressaare linna pensionäride ühendusi, saanud uusi tutvusi, kogemusi ja samas tutvunud ka kohalike vaatamisväärsustega,” rääkis Karm.
Hoolega on loodud sõprussidemeid nii Eestis kui välismaal. Nii on külas käidud Rootsi Vaxholmi piirkonna seenioridel. Sealsed sõbrad külastavad igal aastal Hiiumaad, ka tänavu. Samuti külastati Soomes Vantaa eakaid.
Väga huvitavaks nimetas Karm reisi, kus käidi tutvumas Euroopa Liidu toel renoveeritud või ehitatud objekte: Ahhaa keskust Tartus, Tartu Ülikooli raamatukogu, Tallinna tehnikaülikooli vastvalminud raamatukogu. Seda reisi toetas Euroopa Parlamendi Eesti büroo ja eakatele korraldasid büroo töötajad ka vastuvõtu. “Meile jagati palju olulist informatsiooni ja kohtumine lõppes huvitava viktoriiniga,” lisas Karm.
Ühenduse liikmed on mitmel korral osalenud Tallinnas toimuval eakate päeva festivalil. Seal on edukalt esinenud ka meie taidlejad ja samas on tunnustust jagatud meie aktiivsetele eakatele.
Karm ütles suure tänu Hiiu maavalitsusele, kõigile omavalitsustele, kultuurkapitali Hiiumaa ekspertgrupile, kohaliku omaalgatuse programmile ühenduse projektide ja tegevuste toetamise eest. “Suur tänu ka kõigile koostööpartneritele, kes meie soovidele on alati vastu tulnud. Ja suur tänu ka kõigile toredatele seenioridele igas piirkonnas ja juhatuses mind toetamast ning oma tegemistesse kaasamast,” tänas Eha Karm.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411