Teisipäev, juuli 26, 2016
 

Olympic lõpetas ORC MMi üheksandal kohal

Meelis Pielberg
Avamerepurjetamise ORC* maailmameistrivõistlustel Taanis Kopenhaagenis lõpetas neli Eesti jahti esikümnes, teiste seas ka Dagö jahtklubi Olympic.
Kuus päeva väldanud tiitlivõistluse kestel jõuti valdavalt vaiksetes tuultes pidada nii B- kui C-klassile üks avameresõit, kuus rannikusõitu ja üks lühirajasõit.
B-klassis tegi Eesti meeskondadest kokkuvõttes tugevaima esituse jahil Premium (Kalevi JK) seilanud tiim, roolis Mati Sepp – kaheksast kaks sõitu võitnud ja veel kahes kolmandana finišeerinud paatkond sai MM-il 59 jahi konkurentsis kõrge viienda koha. Samas klassis lõpetas jaht Olympic (Dagö JK) Tiit Vihuli juhtimisel regati üheksanda tulemusega. Eero Panki juhtimisel võistelnud Reval Cafe Elisa (KJK) sai 24. koha.
Klassis C võitis Sugar 2 (PJK) Jaan Akermanniga roolis kaheksast ühe sõidu ja oli veel kahes esikolmikus ning kokkuvõttes kuulub neile 59 jahi seas seitsmes koht. Aivar Tuulbergi juhitav Katariina II (PJK) tiim sai kaheksanda, Juss Ojala roolitav Jazz (KJK) 17., Minni (KJK) Andres Aaviku juhtimisel 21., Koit Pautsi käe all seilav Matilda 3 (HJK) 22., Evelyn III (SMS/KJK) Viljar Sepa roolimisel 27. ja Vesikaar (KJK) Tanel Tamme juhtimisel 42. koha.
B-klassi maailmameistriks tuli Norra jaht Santa (kapten Claus Landmark) Soome Normeti (kapten Aaro Cantell) ja sakslaste Arxes-Tolina BM Yachting’i (kapten Peter Beck Mikkelsen) ees.
C-klassis teenis kuldmedalid hollandlaste Bachyachting Racing Team (kapten Jascha Bach), hõbedased autasud Taani Hansen (kapten Michael Mollmann) ning pronksid rootslaste Pro4u/Malin (kapten Patrik Forsgren).

*Offshore Racing Congress

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411