Reede, juuli 15, 2016
 

Nööbist kinni

Miks mõni maavalitsuse esindaja ei osalenud MTÜ Hiiu Tuul avalikul koosolekul? Kas see oli juhuslik või sõnum ühingu liikmetele?
Vastab Hiiu maavanem Riho Rahuoja: “Kõik teemaga seotud maavalitsuse töötajad olid puhkusel ja enamus Hiiumaalt ära. Koosolekul mitteosalemine ei olnud sõnum, me oleme MTÜ Hiiu Tuul esindajatega kohtunud korduvalt ja vahetanud kümneid kirju. Mul on kahju, et ühingu esindajad on valinud hiidlaste hirmutamise taktika. Meretuulepargid ei muuda Hiiumaad rohkem tööstusmaastikuks kui seda on teinud plastitehased, pigem vähem. Planeeringujärgseteks tegevusteks on oma konkreetsed tingimused seadnud nii keskkonnaamet keskkonnamõjude hindamise kaudu kui ka kaitseministeerium tuulikute kõrguse piirangutega. Seatud tingimuste täitmisest sõltub, kui palju, kuhu ja milliseid tuulikuid on võimalik püstitada, kui üldse on.
Kuidas kommenteerite MTÜ Hiiu Tuul otsust vaidlustada Hiiumaa merealade maakonnaplaneering kohtus? Kõiki maavanema korraldusi on võimalik vaidlustada kohtus.
Mis seisus on eelmine, tuuleenergeetika teemaplaneeringu kohtuasi? Oleme oma selgitused kohtule esitanud, ootame seisukohta.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411