Reede, juuli 22, 2016
 

Muinasjutukuningas läheb MM-ile

Henri Reeder
Muhu väina regatil oli hiidlastest edukaim folkbootide klassis võistelnud jaht Muinasjutukuningas, mis juba homme alustab teekonda Soome maailmameistrivõistlustele.
Folkbootide klassis jagati välja nii A. Le Coq 59. Muhu väina regati poodiumikohad kui ka Eesti meistrivõistluste (EMV) medalid. Poodiumile jõudsid vaid Kalevi jahtklubi jahid.
Esimese koha ja Eesti meistri tiitli teenis Tiit Riisalo meeskond jahil Lind, EMV hõbe kuulub jahile Tee Chee, millel kapteniks Peeter Välkmann, kolmandaks tuli alusel Muinasjutukuningas Jaanus Nõgisto, kelle meeskonnas Maris ja Tiit Pruuli.
Ka selles võistlusklassis kujunes just viimane päev ehk sõit Tallinna all otsustavaks. Veel oli võimalus punktiseisu ja positsioone muuta. Nõgisto rääkis, et regati lõpp kujunes raskeks. “Kärdla-Tallinn etapp oli päris ränk,” ütles kapten, tunnistades, et just füüsiliselt väsis ta seal ära. “Jõudu oli kõvasti vaja, aga teistpidi on puudujäävat jõudu võimalik kavaluse ja teadmistega korvata.”
Muinasjutukuningas kogus 14 kohapunkti, mis tähendab, et teine koht jäi vaid ühe ja esikoht kahe punkti kaugusele. “Iga normaalne purjetaja läheb starti võidumõtetega,” ütles Nõgisto, lisades, et kolmandat kohta tema ega meeskond siiski ei põe. “Koht oli auga välja teenitud ja õiglane,” analüüsis kapten kooslust, kes esimest korda sellise regati koos sõitis.
Folkbootide klassis oli stardis 17 alust, mis annab medalikohale piisava väärtuse ja kapten kinnitas, et regatilt võetakse kaasa vaid positiivsed emotsioonid.
Ees ootab MM
Kui reedene Hiiu Leht tõi Hiiu Folgi kokkuvõttes välja, et Jaanus Nõgisto ei saanud käevigastuse tõttu esineda, siis enam see muret ei valmista.
“Tööd tehes lõikasin noaga kätte, piinlik lugu küll, aga jah, seetõttu ei olnud võimalik ka esineda,” selgitas mere- ja pillimees. Käsi on paranemas ja juba homme suundub Muinasjutukuningas folkbootide MMile, mis kestab 25.–30. juulini Helsingis.
MM-i stardijoonel sõidetakse samas koosseisus, kellega äsja Muhu väina regatt läbi tehti.
Eriauhind koerale
Regati jooksul läbisid 111 jahti viiest riigist ligi seitsmesaja purjetajaga pardal nädala jooksul pea 250 miili väisates Pärnu, Kihnu, Haapsalu, Kärdla ja Kalevi jahtklubi sadamaid.
Regati võitjad ja Eesti meistrid pärjati laupäeva õhtul Kalevi jahtklubis. 21 parimat meeskonda said endale klaasikunstnik Agnes Tormi valmistatud kaunid klaasist trofeed.
Regati lõpetamisel tunnustati purjetajaid ka Rahva Raamatu vaimukate eriauhindadega. Regati noorima osavõtja tiitli sai kümneaastane Kristjan Kööp jahilt Sylvia. Vanima osavõtja tiitli pälvis Toomas Kiiver, kes on sündinud 1942. aastal ja purjetas jahil Venus. Regati noorimaks kapteniks  oli Keith Luur, kes on sündinud aastal 2000 ja juhtis jahti Masu. Eriauhinna sai ka Merepärli meeskonna laevakoer Topu.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411