Teisipäev, juuli 19, 2016
 

Lauka külamaja vajab uut katust

Pühapäeval peeti Loode-Hiiumaa külade seltsi üldkoosolek. Infot koosolekul räägitu kohta jagas seltsi juhatuse esimees Niels Rattiste.
Koos vaadati üle aasta-aruanne, räägiti tulevatest ettevõtmistest, näiteks 15. Lauka küla jaanitule tähistamisest järgmisel aastal, aga ka seltsitegevuse mitmekesistamise võimalustest.
Jutuks oli 1974. aastal ehitatud lasteaiahoone, nüüdse Lauka seltsimaja hädavajalik investeering. Nimelt vajab vahetamist hoone katus. See on seltsi jaoks päris mahukas projekt ja koos arutati, kuidas leida selleks vajalik rahastus.
Sel aastal 13. sünnipäeva tähistanud seltsil on 30 tegevliiget ja sellega on liitunud 21 küla.
Seltsi suuremad ettevõtmised on piirkonna külade päev, Lauka jaanituli ja jaaninäidend, Lauka öölaat ja uusaastaöö seltsimajas. Korraldatakse ka väiksemaid üritusi seltsi liikmetele: koolitusi ja kursusi, tantsu- ja joogatunde ning kinoõhtuid, aga ka heakorratalguid. Viimastel aastatel toimetab külaseltsi tiiva all Andres Laanejõe vabatahtlikul juhendamisel mudeliring ning Maiu Aasma poolt ellu kutsutud taluturg. Arendatud on nii seltsimaja kui kohaliku külaplatsi võimalusi: rajatud külaplatsile välilava, kodanikuühiskonna sihtkapitali toel renoveeritud seltsimaja saal ja köök, mida  on tähtpäevadeks või üritusteks rentida nii seltsi kui kogukonna liikmetel.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411