Reede, juuli 15, 2016
 

Kuritegevus esimesel poolaastal vähenes

Justiitsministeeriumi koostatud kuritegevuse baromeetri järgi vähenes kuritegevus Eestis aasta esimesel poolel 8 protsenti. Kui 2015. aasta esimese kuue kuuga registreeriti 16 253 kuritegu, siis sellel aastal oli neid 14 946.
Maakondadest vähenes registreeritud kuritegude arv enim Tartumaal (26%), Viljandimaal (19%) ja Harjumaal (14%). Kuritegude registreerimine on kasvanud aga Valgamaal (20%), Järvamaal ja Ida-Virumaal (kummaski 14%).
Hiiumaal oli aasta varasemaga võrreldes neli kuritegu vähem, vastavalt 56 mullu ja 52 tänavu, vähem oli ka vargusi – mullu esimese poolaastaga 10, tänavu sama ajaga 10, ning kehalisi väärkohtlemisi: 11 mullu ja sel aastal neli.
Kuue kuuga registreeriti Eestis kõige enam vargusi, kehalisi väärkohtlemisi, mootorsõiduki joobes juhtimisi ja kelmusi.
Olulisematest kuriteoliikidest langes võrreldes mullusega röövimiste arv 38%, varguste arv 19%, kehaliste väärkohtlemiste arv 8% ja liikluskuritegude arv 3%. Samas kasvas kelmuste arv 23%.
Tapmisi ja mõrvu koos katsetega registreeriti kuue kuuga 20, mis on ühe võrra vähem kui aasta varem samal perioodil. Vägivalla tagajärjel hukkunute arvu vähenemine on olnud Eestis kiire, veel viis aastat tagasi registreeriti poolaastaga 40 tapmist.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411