Reede, juuli 8, 2016
 

Kergejõustiklased EMV-l edukad

Eesti Kergejõustiku Liit
Hiiumaa spordikooli kergejõustiklased teenisid Eesti meistri-
võistlustel (EMV) hõbemedali ja tegid mitu isiklikku rekordit.
A-klassi noormeeste kuuli-
tõukes tõusis pjedestaali teisele astmele Edgar Liiber.Samas vanuseklassis ja alal tegi oma esimesel tiitlivõistlusel isiklikku rekordit tähistava tulemuse Priit Sauer. B-vanuseklassis tegid uued tipptulemused sprinterid Joel Hiis ja Marcus Mäll.
Rakveres 1.–3. juulini toimunud Eesti noorsoo, juunioride, A- ja B-klassi meistrivõistlustel (EMV) kergejõustikus osalesid Hiiumaa spordikooli ja kergejõustikuklubi Hiiker treeneri Toivo Pruuli õpilased Edgar Liiber, Marcus Mäll, Joel Hiis, Priit Sauer ning tänavu spordikooli lõputunnistuse välja teeninud Anet Post.
Joel Hiis tegi poiste B-klassi 100 m jooksu eeljooksus ajaga 12,02 sekundit viienda tulemuse ja Marcus Mäll jooksis oma uue tipptulemusega 12,32 sekundit end kümnendale kohale. Finaalis parandas Hiis nii oma aega kui ka kohta –
11,98 sekundit andis kokkuvõttes neljanda koha. Eesti meistriks tuli Ken-Mark
Minovski ajaga 11,42 sekundit. Kokku startis 100 m jooksus 26 sportlast.
Hiis sai õppetunni
Järgmisel päeval võtsid mõlemad noormehed osa 200 m jooksudest. Joel Hiis jooksis seda distantsi 24,06 sekundit, mis on tema uus tippmark, ent andis kokkuvõttes vaid neljanda koha. Marcus Mäll saavutas uut isiklikku rekordit tähistava tulemusega 24,66 sekundit seitsmenda koha. Kokku jooksis selles vanuseklassis 23 sportlast.
Joel Hiis kommenteeris oma neljandaid kohti nii: “200 meetri jooksus oli nii ebaõnne kui ka oleks võinud ise veel rohkem pingutada. Mu isiklikud rekordid on praegu 100 meetris 11,67 [tuule toel - toim.] ja 200 meetris 24,06 sekundit, aga kumbki tulemus pole päris see, mida suudan, on veel parandamisruumi,” rääkis Hiis.
Viimasel võistluspäeval tegi Joel Hiis kaasa ka 400 m jooksus, kuid kahjuks diskvalifitseeriti. Treener Toivo Pruul rääkis, et ei ole nii pettunud meest tükk aega näinud, kui Joel peale seda jooksu. “Eks ta lootis vähemalt medalit. Kahjuks astus ta kurvis joonele ja tulemus läks luhta. Kõva õppetund. Ta lõpetas küll teisena ja hea ajaga,” nentis Pruul.
Marcus Mäll osales veel kaugushüppes, kus tulemusega 5,33 m tuli leppida
20. kohaga 27 võistleja seas.
Liiber tõusis teiseks
Poiste A-klassi kettaheites jäi napilt pjedestaalilt välja Edgar Liiber, kes heitis pooleteistkilose ketta 44,65 m kaugusele. Võitja heide oli 49,14 m
pikk ja kokku oli heitjaid 19. Oma põhialal, kuulitõukes, tuli tänavu üheksanda klassi lõpetanud Liiber tulemusega 15,15 m hõbemedalile. Eesti meistri kulla sai Kiur Kalme tulemusega 15,87 meetrit.
Liiber ise oma tõuketulemusega väga rahule ei jäänud, kuna ta on trennis tõuganud koguni 16,50 m. “Kolm nädalat enne võistlusi sain näpuvigastuse ega saanud korralikult kuuli harjutada, sellepärast tuli tulemus ka selline kehvapoolne, aga kohaga olen küll rahul,” rääkis Liiber.
A-klassi noormeeste kuulitõukes tegi väga hea tulemuse ka Priit Sauer, kes tõukas kuuli 13,47 meetrit. Treener Toivo Pruul kommenteeris tema võistlust nii: “Priit Saueri esitus meeldis eriti. Esimest korda tiitlivõistlusel, isiklik rekord ja tasuks seitsmes koht. Väga tubli noormees!” Kokku võistles sel alal 18 sportlast.
Noorsoo vanuseklassis jooksis Anet Post 100 m tulemusega 14,07 sekundit ja tuli sellega kümnendaks. Võitja aeg oli selles vanuseklassis 12,78 sekundit. Treeneri sõnul ei jäänud Anet Post oma tulemusega rahule: “Ta sai enne ka vähe harjutada. Samas on ta selline sportlane, kellel vorm tuleb visalt ja läheb ruttu.”
Kokku osales Eesti noorte meistrivõistlustel sportlasi 56 klubist üle Eesti, kergejõustiku-
klubi Hiiker oli esindatud viie sportlasega.
KRISTI LINKOV
SA Hiiumaa Spordikool

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411