Teisipäev, juuli 12, 2016
 

Kabe esivõistlused võõrustasid külalisi

Kadi Kiiver
Hiiumaa lahtised esivõistlused tõid Kärdla kultuurikeskuse keldrisaali lisaks oma saare kabetajatele mängijaid ka mujalt Eestist. Naiste turniiri kaks kirkamat medalit riputatigi kaela Nõmme kabeklubi sportlastele.
Neljandat aastat järjest tuli Hiiumaa esivõistluste võitjaks vene kabes Janne Mumme, kes alistas vankumatult kõik kuus vastast. Teise koha sai tema tütar Karmen Vagula ja kolmanda kohaga tuli leppida neli võitu teeninud Hiiumaa kabeklubi sportlasel Brigid-Ly Palkmanil. Esikolmik kogus punkte vastavalt 12, 10 ja 8.
Meeste turniiril oli võitmatu Raivo Rist, kes samal turniiril võidutses viimati 2013. aastal. Rist võitis kõik vastased ja teenis 10 punkti. Teistel mängijatel tuli ette ka viike ja kaotusi. Esivõistlustel teise koha saanud Ants Talumaa kogus kahe võidu ja kahe viigiga 6 punkti. Pronksmedali sai Taivo Rist, kes ühe võidu ja kolme viigiga teenis 5 punkti.
9. juulil peetud võistlusel oli naiste turniiril mõtlemisajaks kummalegi vastasele 15 minutit partiile ja meeste turniiril kummalegi mängijale 15 minutit, millele iga käigu eest lisandus 3 sekundit. Noorsportlased võistlesid täiskasvanutega ühises arvestuses ja eraldi auhindu parimatele noortele ei olnud.
Lisaks Hiiumaa ja Nõmme kabetajatele osales võistlejaid ka Lääne- ja Saaremaalt. Turniiri korraldas Hiiumaa kabeklubi ja mõlema turniiri peakohtunikuks oli Arvo-Jüri Rist.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411