Reede, juuli 22, 2016
 

Homecoming avastas kinosaali

Harda Roosna
Rahvusvaheline muusikafestival Hiiumaa Homecoming üllatab igal aastal mõne uue esinemiskohaga. Tänavu on selleks Kärdla kinosaal.
Festivali korraldaja Dmitri Bulgakov rääkis, et kolmapäeva, 27. juuli kontserdil näidatakse tuntud filme, mille saateks mängitakse kinosaali-muusikat niisugustel autoritelt nagu Charlie Chaplin, Andrei Ešpai, Gia Kantsheli, Dobrinka Tabakova jt.
Bulgakov ütles saladuskatte all, et klarnetist Anton Dressler püüab valmis saada droonivideo ja selle taustaks improviseerida. “Näis, kuidas see tal õnnestub,” ütles Bulgakov. Kinokontsert algab kell 20.
Alati antakse üks festivalikontsert Hiiumaa muuseumi Pikas majas, Kärdla Vabrikuväljak 8. Nii ka seekord. Kontsert algab reedel, 29. juulil kell 20 ning esitamisele tuleb Ludwig van Beethoveni, Max Bruchi, Erwin Schulhoffi ja Andrei Ešpai looming.
Tänavu otsisid festivalil esinevad noored vene muusikud, kes töötavad üle maailma eri riikides, endale igaüks ühe õpilase. Konkurss selleks korraldati Eesti, Moskva ja Peterburi  muusikaakadeemiates. Mida noored muusikud festivali meistriklassides õppisid, saab kuulda 31. juulil kell 19 kauniks restaureeritud Suuremõisa lossis algaval kontserdil.
Bulgakov selgitas, et ühis-esinemised moodustavad osa kontserdist. Kontserdi kavas on Wilhelm Friedemann Bachi, Jean-Baptiste Barrière, Georg Philipp Telemanni, Christoph Ernst Friedrich Weyse, Bella Bartoki, Francis Poulenci, Erkki-Sven Tüüri ja Robert Schumanni looming.
Tänavusel, järjekorras 11. festivalil Hiiumaa Homecoming esinevad festivali fännidele juba hästi tuntud muusikud: pianist Ksenia Bašmet (Venemaa), tšellist Kristina Blaumane (Läti), oboemängija Dmitri Bulgakov (Venemaa), klarnetist Anton Dressler (Itaalia), pianist Maria Eshpai (Taani), fagotist Yaroslav Kostrykin (Venemaa), viiuldaja Roman Mints (Suur-britannia) ja vioolamängija Timur Yakubov (Sveitš).
Kõik nad on Moskva konservatooriumi juures asuva Gnessinite muusikakooli vilistlased. Sellest ka festivali nimi “homecoming”, mis tõlkes tähendab vilistlaste kokkutulekut.
Lisaks põhiesinejatele astuvad 31. juuli kontserdil üles muusikatudengid Aleksei Savinkov (oboe), Karl Joosep Sinisalu (klarnet), Vladimir Elistratov (bassoon), Alisa Spilnik (viiul), Marina Pavlenko (vioola) ja Eliza Khanafina (tšello).

Lisainfo http://www.hiiumaahomecoming.com/

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411